Головна Новини Політика внутрішня політика Закон про деолігархізацію – депутати доопрацювали прийнятий раніше документ
commentss НОВИНИ Всі новини

Закон про деолігархізацію – депутати доопрацювали прийнятий раніше документ

Законопроєкт не вступив у силу раніше, так як його не підписав спікер і депутати помітили низку неточностей

3 листопада 2021, 15:54
Поділіться публікацією:

Верховна Рада розглянула закон, так як під час попереднього розгляду не помітили деякі неузгодженості у тексті. Зміст внесених поправок наведений у повідомленні агентства "Interfax-Україна".

Закон про деолігархізацію – депутати доопрацювали прийнятий раніше документ

Антиолігархічний законопроєкт спрямований на обмеження впливу олігархів на політику та ЗМІ - ілюстративне фото з мережі

Текст законопроєкту №5599, прийнятого 23 вересня 2021 р., виправлений на черговому засіданні Верховної ради 3 листопада 2021 р. Депутати внесли зміни у низку статей та прийняли рішення щодо того, хто має підписати проголосований закон.

Верховна Рада приймала зміни за спеціальною процедурою. Це означає, що голосувались лише ті 13 правок, які схвалені профільним комітетом. Решта – не оголошувались, що означало їхнє автоматичне відхилення. Про це щоразу перед голосуванням оголошував спікер Стефанчук, повідомляє Intefax-Україна.

Статті п'ята, сьома та дев'ята містили неточності, пропущені під час вересневого голосування. Зокрема, внесено доповнення щодо РНБО: Рада уповноважена і визначати особу олігархом, і виключати її з відповідного реєстру.

Юридична колізія щодо підписання закону з'явилась після відставки Дмитра Разумкова. Екс-спікер пішов з посади тоді, коли закон ще не був ним підписаний. Він наполягав, що резолюція повинна стояти саме його відповідно до рішення Конституційного суду. Однак сьогоднішнє голосування депутатів означає: Руслан Стефанчук, новий голова Верховної ради, поставить свій підпис під антиолігархічним законом. Відповідну пропозицію щодо цього вніс Олександр Корнієнко, перший віце спікер ВР (з 19 жовтня 2021 р.), член партії "Слуга народу".

Нагадуємо, що законопроєкт №5599 був проголосований 23 вересня 2021 р. Його було прийнято одночасно у другому читанні і в цілому. Внаслідок цього того ж дня депутати помітили колізії у формулюваннях документу. Ярослав Железняк, голова фракції "Голос", звернув увагу колег-парламентарів на протиріччя у трьох правках. Правки стосувалось процедури визнання особи олігархом: в одній статті говорилось, що цим займається голова НАЗК, в іншій – РНБО. Крім того пропозиції подавались різними відомствами.

Видання "Коментарі" опублікувало інформацію про чергове рішення ВР щодо Олексія Резникова, з яким можна ознайомитись за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини