Головна Новини Політика внутрішня політика Захиталось крісло голови Нацбанку - інсайдерська інформація від трьох джерел
commentss НОВИНИ Всі новини

Захиталось крісло голови Нацбанку - інсайдерська інформація від трьох джерел

Голова Нацбанку, ймовірно, може бути звільнений Парламентом після звернення Президента - інформація з оточення Зеленського

20 жовтня 2021, 12:18
Поділіться публікацією:

Кирило Шевченка, голови Нацбанку, припускають, незабаром буде звільнений з посади, повідомляє агентство "Уніан".

Захиталось крісло голови Нацбанку - інсайдерська інформація від трьох джерел

Будівля НБУ - фото Вікіпедії

Інформація з'явилась у виданні Bloomberg, яке посилається на трьох інсайдерів з оточення Президента України. Діяльність керівника Нацбанку викликає незадоволення у керівництва країни: він не зміг налагодити відносини з топ-менеджментом НБУ, кілька осіб у липні оголосили про відставку, що стурбувало партнерів України з Міжнародного валютного фонду.

Питання про звільнення Голови Національного банку може бути вирішене голосуванням у Верховній Раді, де політична сила "Слуга народу" має більшість. Президент перед цим має подати у Парламент звернення, що обґрунтовує це рішення. Джерела Bloomberg припускають, що перед початком цієї процедури планується спершу знайти заміну Шевченку, чим наразі і займається Андрій Єрмак, голова Офісу президента. 

Офіс президента відкидає припущення про заміну Кирила Шевченка, але інформує, що як тільки буде відповідне рішення, про це всіх повідомлять офіційно. У керівництві Нацбанку на звернення закордонного інформагентства відповіли, що триває звичайний робочий процес, вирішуються важливі завдання.

Кирило Шевченко став Головою Національного банку України 16 липня 2020 р. До цього він був головою правління державного АБ "Укргазбанк", який тривалий час займає дев'яте місце у рейтингу стійкості банків. Через рік після призначення у Нацбанку звільнилось кілька керівників ключових департаментів: ліцензування, супроводу кредитів, фінансової стабільності, — а також Дмитро Сологуб, заступник голови НБУ. Тоді також лунали припущення про загрозу відставки нинішнього очільника головного банку країни.

Про спецоперацію з Нацбанком на початку окупації Криму видання "Коментарі" інформувало своїх читачів раніше.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини