Головна Новини Політика внутрішня політика Загородній: в Україні вже зводили «стіну» з РФ, крім порожньої витрати коштів ні до чого це не привело
commentss НОВИНИ Всі новини

Загородній: в Україні вже зводили «стіну» з РФ, крім порожньої витрати коштів ні до чого це не привело

В "ОПЗЖ" переконані, що в Україні потрібно піднімати економіку, а не зводити стіни на кордоні

20 листопада 2021, 14:30
Поділіться публікацією:

Партія "Опозиційна платформа – За життя!" розробила законопроект, який допоможе мінімізувати ціну газу. Але "слуги народу" блокують винесення законопроектів опозиції до сесійної зали, при цьому подають на розгляд парламенту ті законопроекти, які вигідні їм, а не Україні та українцям. Як передає видання "Коментарі", про це в інтерв'ю каналу "Перший незалежний" у кулуарах Верховної Ради заявив нардеп "ОПЗЖ" Юрій Загородній.

Загородній: в Україні вже зводили «стіну» з РФ, крім порожньої витрати коштів ні до чого це не привело

Юрій Загородній. Фото: з відкритих джерел

Парламентарій підкреслив, що на "Велике будівництво" з державного бюджету було виділено 2,5 млрд. грн., і це при тому, що в країні зросли ціни на основні продукти харчування.

"Потрібно говорити про те, як знизити ціни на продукти харчування, бо влада докерувалася, що знову подорожчає хліб на 20%. Про це треба говорити, розповідати правду, а Верховна Рада має знаходити кошти, аби мінімізувати зростання цін. Також на 20-30% зросла вартість борщового набору, тому що всі продукти подорожчали. На 51% подорожчав цукор, про це теж треба говорити, а влада все замовчує", – сказав Загородній.

Нардеп переконаний, що парламент має займатися насамперед питаннями економічної безпеки та підвищення добробуту громадян, але президентська політсила блокує відповідні законопроекти.

"Це питання, які б полегшили життя громадян. І питання мінімізації ціни на газ. Наша політична сила розробила такий законопроект, але "слуги народу" на погоджувальній раді блокують винесення таких законопроектів до сесійної зали. Взагалі, Верховна Рада має набратися мужності та провести у своїх стінах дискусії щодо зміни економічного курсу країни. Зараз цей курс веде до втрати суверенітету України та закріплення бідності в нашій країні", – наголосив Юрій Загородній.

Політик нагадав, що в історії України вже було зведення так званої стіни, і ні до чого, окрім марних витрат бюджетних коштів, це не призвело.

"Будівництво "стіни" не допоможе, не потрібно на неї виділяти кошти. Вже був випадок в історії України, коли виділяли кошти на "стіну" на кордоні з Росією – в результаті "стіни" немає, грошей немає, і на цьому все закінчилося. Це другий такий проект чинної влади, гроші розійдуться невідомо куди. Не "стіну" потрібно будувати, а змінювати зовнішньоекономічний курс, відновлювати дружні відносини з РФ та Республікою Білорусь, які є головними нашими європейськими економічними партнерами", – констатував Юрій Загородній.

Читайте також думку Юрія Загороднього на порталі "Коментарі" — влада робить усе, щоб усунути з політичної арени Медведчука.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини