Головна Новини Політика внутрішня політика Загородній: лідери провідних країн світу підтримують мирний план Медведчука щодо Донбасу
commentss НОВИНИ Всі новини

Загородній: лідери провідних країн світу підтримують мирний план Медведчука щодо Донбасу

Нардеп упевнений, що українська влада не сприяє встановленню миру та поверненню Донбасу в Україну, а України на Донбас

4 січня 2022, 14:30
Поділіться публікацією:

Лідери провідних держав, зокрема США та країн "нормандської четвірки", говорять сьогодні про те, що лише прямі переговори між президентом України Володимиром Зеленським та президентом Росії Володимиром Путіним за участю представників Донбасу можуть остаточно припинити збройний конфлікт на Сході України. А виконання Мінських угод має стати основою мирного врегулювання. Це те, що чітко виписано у мирному плані, розробленому на основі Мінських угод лідером "ОПЗЖ" Віктором Медведчуком. Як повідомляє портал "Коментарі", про це заявив нардеп Юрій Загородній в ефірі телеканалу "UkrLive".

Загородній: лідери провідних країн світу підтримують мирний план Медведчука щодо Донбасу

Донбас. Фото: з відкритих джерел

Парламентарій наголосив, на жаль, Україна втратила свою суб'єктність на міжнародній арені, і свідчення тому – переговори між президентами США та РФ щодо України, але без України.

"Сьогодні всі лідери провідних держав, країн Нормандської четвірки, президенти США та РФ кажуть, що основою врегулювання конфлікту в Україні є Мінські угоди. І всі соціологічні дослідження, які проводилися в Україні різними групами, це підтверджують", – сказав Загородній.

Крім цього, він зазначив: і голова Білого дому Джо Байден, і російський лідер Володимир Путін підтвердили, що вирішувати проблему Донбасу необхідно лише мирним шляхом. Але українська влада, на думку Юрія Загороднього, своїми діями демонструє, що навмисно затягує встановлення миру та повернення Донбасу в Україну, а України – на Донбас.

Також нардеп звернув увагу на те, що європейські партнери наголошують на неприпустимості порушення конституційних прав і свобод українських громадян та настання на свободи слову, які мають місце в Україні.

"Під час робочої поїздки президента України до Європи для участі у саміті Східного партнерства влада про це не говорила, бо боялася. Наразі стало відомо, що під час закритої розмови керівників європейських держав з українською делегацією, українській стороні було чітко сказано, що в Україні має місце порушення Конституції, порушення конституційних прав та свобод громадян, відбувається наступ на свободу слова, запровадження незаконних санкцій через рішення РНБО проти українських каналів", – повідомив політик.

Також він сказав, що мала місце рекомендація: скасувати ці санкції.

"Це свідчить, що керівники європейських країн, які сповідують принципи демократії, не схвалюють дії української влади щодо переслідування свободи слова", – констатував Юрій Загородній.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Медведчук заявив, що Зеленський помиляється, якщо думає, що залишиться президентом назавжди.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини