Головна Новини Політика внутрішня політика За якою ціною закуплена вакцина для України невідомо - Дмитро Шпенов
commentss НОВИНИ Всі новини

За якою ціною закуплена вакцина для України невідомо - Дмитро Шпенов

Доставкою вакциною займався посередник Crown Agents

28 травня 2021, 00:28
Поділіться публікацією:

В Україну прибула перша партія вакцини Pfizer в кількості 117 тис. доз, куплена за гроші платників податків. Всього Україна законтрактувала у компанії Pfizer 20 млн доз. Договір був укладений завдяки особистому втручанню Президента Зеленського. За якою ціною закуплена вакцина, поки невідомо. Про це заявив народний депутат України VI — IХ скликань Дмитро Шпенов "Коментарі-Україна".

За якою ціною закуплена вакцина для України невідомо - Дмитро Шпенов

Дмитро Шпенов (фото з відкритих джерел)


"Доставкою займався посередник Crown Agents. Вакцинами цієї партії імунізують вчителів, медиків, військовослужбовців, співробітників структур державної безпеки і іноземних посольств в Україні. Всього в Україні було доставлено 2,438 млн доз вакцин. 987 тис українців отримали першу дозу, 97,4 тис — дві. Сьогодні в країні є 1,25 млн доз"- сказав Дмитро Шпенов.


За його словами, з огляду на поточні темпи вакцинації, в середньому 12,8 тис на добу, вакцин вистачить на три місяці.


"У резерві — поставки Pfizer і Coronavac до кінця поточного місяця. За рахунок чого новий міністр охорони здоров'я планує зробити за літо 10 млн доз, поки не зрозуміло. Затверджений урядом у квітні Національний план вакцинації не виконується. Минулого місяця був провал, і вже зрозуміло, що в травні теж похвалитися буде нічим", — додав він.


Як повідомляли раніше на засіданні РНБО 2 квітня розглядалося питання темпів вакцинації від коронавірусу в Україні. Про це в ефірі ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера" заявив секретар РНБО Олексій Данилов. За його словами, що на засіданні розглядалося питання митниці — десять контрабандистів протягом певного часу рушили економічну міць України, тому проти них були введені санкції.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини