Головна Новини Політика внутрішня політика Вакцинація від COVID-19: Данилов про новий указ Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Вакцинація від COVID-19: Данилов про новий указ Зеленського

Найближчим часом буде указ президента України, який відобразить рішення РНБО, що стосується вакцинації населення

3 квітня 2021, 02:00
Поділіться публікацією:

На засіданні РНБО 2 квітня розглядалося питання темпів вакцинації від коронавірусу в Україні.

Вакцинація від COVID-19: Данилов про новий указ Зеленського

Про це в ефірі ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера" заявив секретар РНБО Олексій Данилов.

"У нас дуже складна ситуація з поширенням коронавирусной інфекції. Найближчим часом буде указ президента, який відобразить рішення РНБО, що стосується вакцинації нашого населення", — сказав він.

За його словами, що на засіданні розглядалося питання митниці — десять контрабандистів протягом певного часу рушили економічну міць України, тому проти них були введені санкції.

Нагадаємо, глава Комітету ВРУ з питань здоров'я нації Михайло Радуцький розповів про небезпеку нововиявленого південноафриканського штаму коронавірусу. За словами фахівця, з його появою Україну "чекають ще більш складні випробування". Він зазначив, що британський штам коронавірусу став причиною третьої хвилі захворюваності в країні, і саме через нього в Україні встановлено новий антирекорд заражень — майже 20 тисяч нових випадків. Також Радуцький зазначив критичні показники госпіталізацій і летальності внаслідок коронавірусу. За його словами, південноафриканська мутація, яку вже виявили в двох регіонах України, є більш агресивною. Згідно з результатами з ПАР, він демонструє агресивність вище на 50%, ніж інші. Зараз цей штам поширений в понад 50 країнах світу. Він здатний інфікувати повторно перехворіли коронавірусів громадян, а також частіше заражати молодих людей.

Крім того, цей штам знижує ефективність вакцинації від COVID на 30%. Однак виробники препаратів мають інші дані. Pfizer / BioNTech в цьому випадку показує ефективність 91% (на інші штами вірусу — 95%). Що стосується вакцини AstraZeneca дослідження — ще тривають.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини