Головна Новини Політика внутрішня політика З 1 січня Україна закуповуватиме газ в Угорщині
commentss НОВИНИ Всі новини

З 1 січня Україна закуповуватиме газ в Угорщині

Завдяки угоді між Україною та Угорщиною наша країна збільшить гарантовані потужності для імпорту газу з Європи майже на 30%

23 грудня 2021, 00:29 comments1158
Поділіться публікацією:

Оператор ГТС України та оператор ГТС Угорщини FGSZ уклали угоду про взаємодію для транспортування природного газу з Угорщини до України з 1 січня 2022 року. Угода дозволить постачати до 8 млн куб. м природного газу щодобово з Угорщини до України. Про це повідомили у ВДТСУ. Завдяки угоді між Україною та Угорщиною наша країна збільшить гарантовані потужності для імпорту газу з Європи майже на 30%, ніж посилить енергетичну безпеку України. Зокрема, разом із наявними 27 млн ​​куб. м постачанням газу зі Словаччини збільшиться загальний обсяг гарантованих можливостей для імпорту газу в Україну до 35 млн. куб. м на добу.

З 1 січня Україна закуповуватиме газ в Угорщині

Газопровід (фото з відкритих джерел)

Це вперше з 2014 року, коли Україна збільшує гарантовані потужності для імпорту газу з Європи, йдеться у повідомленні.

“Нову угоду укладено саме з Угорщиною, з якої Україна цього року імпортувала 90% газу віртуальним реверсом. Це демонструє ринковий попит на угорсько-український маршрут транспортування газу, тож угода вигідна обом сторонам. Перші три місяці 2022 року ми будемо працювати в тестовому режимі: спільно з угорським оператором FGSZ узгоджуватимемо і налаштовуватимемо процеси для надійного транспортування природного газу. Перший денний аукціон відбудеться 31 грудня 2021 року", – наголосив генеральний директор ВДТСУ Сергій Макогон.

Тестовий тримісячний режим необхідний українському та угорському оператору для узгодження та налаштування всіх технічних та операційних процесів щодо забезпечення фізичного транспортування природного газу у напрямку Угорщина – Україна. Це стосується насамперед технічних аспектів якості газу та забезпечення необхідного тиску для продовження дії угоди та подальшого збільшення обсягу гарантованих потужностей.

Нагадаємо, вітчизняна газова компанія 21 грудня направила своє звернення на адресу Єврокомісії, де зумовила причини зловживання російським концерном "Газпром" на європейському ринку блакитного палива. Клопотання адресоване на директорат із конкуренції, щоб тамтешні чиновники вжили заходів, щоб нормалізувати ситуацію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини