Головна Новини Політика внутрішня політика Юсупов: тепер «тепла ванна» Зеленського стане ще теплішою
commentss НОВИНИ Всі новини

Юсупов: тепер «тепла ванна» Зеленського стане ще теплішою

Відставка Разумкова - це найбільший внутрішньопартійний конфлікт в «Слузі народу» за весь час

1 жовтня 2021, 07:52 comments1235
Поділіться публікацією:

Спікер українського парламенту Дмитро Разумков заявив в інтерв'ю, що він виступає проти балотування Володимира Зеленського в президенти на другий термін. Тим часом фракція "Слуга народу" ініціювала збір підписів за відставку Разумкова з посади. Після всього цього навряд чи вдасться нелояльному до президента Разумкову залишитися спікером, з огляду на високий рівень впливу глави держави на свою фракцію, що підтвердило голосування за вкрай скандальний "антиолігархічний" закон. Як передає видання "Коментарі", таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політичний експерт Олександр Юсупов.

Юсупов: тепер «тепла ванна» Зеленського стане ще теплішою

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

Експерт прогнозує, що вже зовсім скоро глава парламенту може поповнити список відсторонених екс-чиновників часів президентства Зеленського, де раніше опинилися Олександр Данилюк, Андрій Богдан, Руслан Рябошапка та інші.

"Чи є щось особливе в цьому окремому випадку? Так, адже Разумков був першим номером у виборчому списку президентської партії на виборах в 2019 році і тому його відставка — це найбільший внутрішньопартійний конфлікт в "Слузі народу" за весь час. Крім того, згідно з Конституцією України, спікер парламенту — це другий чиновник в державі", — зазначив Юсупов.

На його думку, наслідки не змусять себе довго чекати. По-перше, спікером стане більш лояльний до президента депутат, а значить "тепла ванна" Зеленського стане ще теплішою. По-друге, розбіжності між главою парламенту і опозицією почастішають, тому як залежність першого від глави держави збільшиться. По-третє, все це призведе до нових проблем в процесі демократизації України, адже влада стане більш централізованою, сконцентрувавшись в Офісі президента. З іншого боку, це теоретично дозволило б прискорити процес реформ. Але не один єдиний Разумков заважав їх реалізовувати, а відсутність політичної волі у керівництва країни в цілому, про що заявив минулого тижня колишній керівник Європейського департаменту МВФ Пол Томсен.

"Тому швидше за все прискоряться не реформи, а прийняття спірних законопроектів, як і збільшиться бажання Зеленського знову балотуватися і максимально використовувати адмінресурс", — вважає експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Разумков дав "зелене світло" збору підписів про його відставку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Yevgeny

1 жовтня 2021, 19:06

Ой Зю, да скоро ни один порядочный человек не подаст тебе руки!

иван

1 жовтня 2021, 08:51

"Это просто праздник какой-то!" (С). Убрать последнего вменяемого человека от принятия решений - это пять! Теперь ничто не остановит власть от стремительного пике в прОпасть. Там бы ей и пропАсть.


Новини