Головна Новини Політика внутрішня політика Юсупов про розслідування Bellingcat: найсерйозніший удар по репутації російських спецслужб
commentss НОВИНИ Всі новини

Юсупов про розслідування Bellingcat: найсерйозніший удар по репутації російських спецслужб

Журналісти-розслідувачі так і не дійшли висновку, що білоруська розвідка сама дізналася про російських бойовиків

19 листопада 2021, 08:25
Поділіться публікацією:

Радник глави Офісу президента Олексій Арестович надто рано поспішив заспокоїти громадськість, що влада не причетна до зриву операції із захоплення "вагнерівців". Попереду ще друга частина розслідування. Як повідомляє видання "Коментарі", про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook пише політичний експерт Олександр Юсупов.

Юсупов про розслідування Bellingcat: найсерйозніший удар по репутації російських спецслужб

Вагнерівці. Фото: google.com

"Коментуючи результати розслідування Bellingcat і The Insider про спецоперацію із затримання бойовиків "Вагнера" радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович сказав, що тепер усі звинувачуючі української влади у відмові від арешту російських найманців "мають застрелитися". Хіба журналісти дійшли висновку, що білоруська розвідка сама дізналася про російських бойовиків, а не від когось у Києві? Відповіді на ці питання у матеріалах розслідування немає", – зазначив експерт.

Він додає, якщо ж українському керівництву нема чого приховувати, то замість неполіткоректних закликів до скоєння самогубства воно могло б допомогти ЗМІ та опозиційним партіям знайти поки невідомі деталі, але натомість Офіс президента спочатку майже рік заперечував сам факт існування цієї спецоперації, а в парламенті було створено тимчасова слідчий комісія, яка за 6 місяців свого існування встигла допитати лише одного важливого учасника подій – колишнього начальника Головного управління розвідки Міноборони.

"Чи означає відсутність виявлення фактів, які кардинально змінили справу, що розслідування Bellingcat і The Insider не має значної цінності? Аж ніяк, тому що важко недооцінити корисність публікації нових доказів прямої участі регулярних військ Росії у бойових діях на Донбасі, особливо в момент їхньої чергової концентрації біля кордонів України", – зазначив експерт.

Юсупов додає, крім того, висвітлення в публічному просторі маси абсолютно неймовірних деталей реалізації цієї спецоперації, яку журналісти назвали такою, що "не має аналогів за своєю складністю та масштабом", є дуже серйозним ударом по репутації російських спецслужб, ресурси яких у десятки разів перевершують можливості українських опонентів. І ця історія точно матиме продовження.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерти розповіли, які наслідки чекають на Зеленського та Єрмака після розслідування Bellingcat.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини