Головна Новини Політика внутрішня політика Які законопроєкти щодо олігархів анонсували у Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Які законопроєкти щодо олігархів анонсували у Зеленського

До президентського законопроєкту щодо боротьби з олігархами будуть розроблені додаткові, повідомили у партії "Слуга народу"

5 червня 2021, 00:22 comments1469
Поділіться публікацією:

Законопроєкт про боротьбу з олігархами в Україні є політичним документом, а механізми будуть прописані в інших проєктах законів. Про це парламентському кореспонденту "Коментарів" Марії Гергелюк розповіла народний депутат від фракції "Слуга народу" Ірина Верещук.

Які законопроєкти щодо олігархів анонсували у Зеленського

Депутат від партії "Слуга народу". Фото з відкритих джерел

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки розгляне законопроєкт №5599 на наступному тижні, прогнозує народний депутат Ірина Верещук.

"Механізм буде розроблений в інших законах. Ми маємо розробити закон про лобізм. Ми маємо розробити антитрастове законодавство. Ми розуміємо, що питання демонополізації — це не питання цього закону. Ми не зможемо подолати монополії, які є, а вони є — й в енергетичній сфері, й в інших сферах, а подекуди цілі державні сектори монополізовані тим чи іншим олігархом", — зазначила нардеп.

За її словами, Антимонопольний комітет має усі інструменти для боротьби з монополістами, проте не користується цими можливостями. Тому законопроєкт про олігархів — вимушений крок для регулювання відносин між політиками, чиновниками та великими промисловими та фінансовими групами.

"У нас достатньо інструментів й без цього закону, тому давайте не будемо робити з нього істину в останній інстанції, що він запрацює і точно не буде олігархів. Так звичайно не станеться, але як крок, як процес, я погоджуюсь, що такий закон потрібен", — розповіла про свою позицію Верещук.

Президент України Володимир Зеленський обіцяє винести законопроєкт про боротьбу з олігархами навсеукраїнський референдум, якщо нардепи за нього не проголосують. Після хвилі критики законопроєкту глава держави звернувся до українців та "експертів з деолігархізації".

Низка нардепів вважають, що цей законопроєкт має лише одну мету — посилити повноваження Зеленського. Проте президент наполягає, щоб Верховна Рада ухвалила документ якомога скоріше. Тим часом секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що через два тижні в парламенті зареєструють додаткові законопроєкти щодо боротьби з олігархами. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Володимир

5 червня 2021, 05:58

Це все від лукавого щоб ми не говорили про злидні мізерні пенсії геноцид пенсіонерів всі наші біди від продажних чиновників з їх захмарними зарплатами

Александр

5 червня 2021, 00:01

В родном для так званого президента Украины В.Зеленского городе, а этим городом есть г.КРИВОЙ РОГ - очень большая коррупция и действующая власть Украины, а именно такие лица, как: именно - президент Украины - В.Зеленский; именно - ручной ГПУ президента Украины - И.Венедиктова; именно - друг детства президента Украины - глава СБУ И.Баканов - ЗАКРЫВАЮТ НА ЭТО ТУПО СВОИ ГЛАЗА ВСЕМ ГРАЖДАНАМ УКРАИНЫ ПРИВОЖУ ЖИВОЙ ПРИМЕР: 13.10.2016г. Днепропетровской областной прокуратурой открыто уголовное производство №42016040000000888 в отношении, а именно земляка так званого действующего президента Украины В.Зеленского - адвоката г.Кривой Рог - ЯМКОВОГО ВЛАДИСЛАВА ИВАНОВИЧА, которое предусмотрено ч.5 ст.27 и ч.3 ст.368 УКУ , а именно прямое пособничество адвоката Ямкового В.И. в получении неправомерной выгоды в сумме 25000 долларов США - подполковнику полиции - старшему следователю ГУНП в Днепропетровской области - Гусину А.В.- именно последний ушел из жизни после получение неправомерной выгоды в своем рабочем кабинете на ул.Дунайская г.Кривой Рог - совершил самострел. Адвокат Ямковой В.И. - земляк и годок так званого действующего президента Украины - более пяти лет не притянут к уголовной ответственности и по всей видимости, что уголовное производство №42016040000000888 - НЕ РАССМАТРИВАЕТСЯ ВО ВСЕ в отношении земляка и годка так званого действующего президента Украины В.Зеленского, а именно - адвоката г.Кривой Рог - ЯМКОВОГО ВЛАДИСЛАВА ИВАНОВИЧА - потому, что по всей видимости "КРЫШУЕТ" именно данное уголовное производство №42016040000000888 - именно так званный действующий президент Украины - имя которого В.Зеленский, посколько именно последний есть земляк и годок адвоката Ямкового В.И..


Новини