Головна Новини Політика внутрішня політика Які підстави є для розпуску Верховної Ради — експрем'єр-міністр
commentss НОВИНИ Всі новини

Які підстави є для розпуску Верховної Ради — експрем'єр-міністр

На думку Яценюка, парламент нинішнього скликання «опустив» свій рейтинг до «самого дна»

21 липня 2021, 16:56
Поділіться публікацією:

Підтримка українцями нинішніх народних депутатів катастрофічно низька. За словами колишнього прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, це є причиною для позачергових парламентських виборів.

Які підстави є для розпуску Верховної Ради — експрем'єр-міністр

Яценюк пояснив, чому нинішню Раду варто розпустити. Фото з відкритих джерел

Як написав політик на своїй Facebook-сторінці, такою ж логікою користувався президент Володимир Зеленський, оголошуючи про попередній розпуск Ради. Мовляв, люди не довіряють нинішнім нардепам, а парламент потребує термінового оновлення.

Це, як стверджує Яценюк, призвело до того, що вперше в українській історії політики абсолютна більшість дісталася лише одній партії. При цьому, на його думку, люди, які складають цю фракцію, дуже часто "гадки не мали, що написано в Конституції".

Попри божевільні рейтинги нардепів від "Слуги народу" ще восени 2019 року, через два роки ситуація кардинально змінилася.

"Через два роки нинішній парламент досяг "дна" підтримки. Необільшовики й популісти, невігласи та пройдисвіти, корупціонери й нездари, — народ не довіряє цьому парламенту", — з серйозною критикою виступив Арсеній Яценюк.

Політик стверджує, що зараз розпустити парламент дійсно можна, адже підстав для цього цілком досить.

При цьому експрем'єр не зовсім вірить у те, що влада ризикне "перезапустити" Раду і втратити монобільшість. Також, за його словами, самі "слуги" будуть активно виступати проти будь-яких позачергових виборів.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як ймовірність чергового розпуску парламенту оцінюють вітчизняні експерти. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, яку оцінку п'ятій сесії Верховної Ради нинішнього скликання дають фахівці. Спойлер — більшість аналітиків незадоволені тим, як поводилися народні депутати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини