Головна Новини Політика внутрішня політика Яка ймовірність нового Майдану через протести в Києві - прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

Яка ймовірність нового Майдану через протести в Києві - прогноз

У столиці тривають акції на підтримку Стерненка

2 березня 2021, 06:30
Поділіться публікацією:

Протести в Києві на підтримку Стерненка навряд чи приведуть до нового Майдану в Україні, хоча і експерти відзначають "весняне політичне загострення". Про це йдеться в матеріалі видання "Коментарі".

Яка ймовірність нового Майдану через протести в Києві - прогноз

Фото з відкритих джерел

За словами експерта з конституційного права Богдана Бондаренка, учасники протесту на підтримку активіста Сергія Стерненка чекатимуть пікових моментів у його справі: рішення щодо апеляції, рішення місцевого суду в інших справах, із ним пов'язаних.

"Критичної маси протестних настроїв я поки не бачу, — каже Бондаренко. — Навіть тему тарифів владі вдалося припинити. Тож очікувати якогось нового Майдану в короткостроковій перспективі, як мені здається, не варто".

Тоді як керівник Фундації "Вища школа професійної політики" Олег Вострих зазначає, що президент Зеленський, звичайно ж, пам'ятає про Революцію гідності та її наслідки для втікачів у Ростов.

"Мітинги і вуличні заворушення не додають в життя Зеленського спокою і впевненості в завтрашньому дні. Та якщо в ситуації з протестами ФОПів він не став йти на поступки і продовжує гнути свою лінію через Гетманцева та інших "слуг народу", то в ситуації зі Стерненком, мені здається, йому доведеться втрутитися", — вважає Вострих.

На думку експерта, весняне політичне загострення починає набирати обертів, а вуличні заворушення починають посилюватися і цілком можуть об'єднатися з іншими протестами. Вострих зазначає, що ситуація починає загострюватися: санкції проти Медведчука і компанії змушують проросійські сили виходити з тіні та розгойдувати човен державності України, тоді як на патріотичному фланзі підсилює свою активність Порошенко. Не варто забувати, що це відбувається на тлі економічного спаду, провалу вакцинації і зростання цін на комунальні послуги.

"Думаю, "слугам" доведеться шукати підтримки в парламенті та вирішувати питання нової коаліції в Кабінеті міністрів. Вулиця починає підштовхувати президента до дії. Або ж вулиця почне діяти сама. Під керівництвом, звичайно, певних гравців у владі", — резюмував Вострих.

Нагадаємо, НАЗК назвало 11 партій-порушників. А "Слугу народу" вирішили залишити без держкоштів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини