Головна Новини Політика внутрішня політика Як у Верховному суді відповіли на критику Зеленського щодо рішення про Тупицького
commentss НОВИНИ Всі новини

Як у Верховному суді відповіли на критику Зеленського щодо рішення про Тупицького

У суді заявили, що їх рішення ґрунтується на верховенстві права

16 липня 2021, 18:22
Поділіться публікацією:

У Верховному суді відповіли на звинувачення Офісу президента України щодо рішення Феміди про скасування указу Володимира Зеленського, який звільнив Олександра Тупицького. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на заяву Верховного суду України на своїй сторінці у Facebook.

Як у Верховному суді відповіли на критику Зеленського  щодо рішення про Тупицького

Верховний суд України (фото з відкритих джерел)

В оприлюдненій заяві йдеться, що рішення суду ґрунтується виключно на верховенстві права.

 У ВС заявляють, що підтримують реформу судової системи в України, але кажуть, що законодавчі зміни мають відповідати Конституції України.

"Будь-які реформи в Україні, що сприятимуть новим змінам, отримають безумовну підтримку з боку Верховного суду України. Але усі ці зміни повинні відбуватися лише згідно з вимогами Конституції. Реформа судової влади неможлива без поваги до незалежних суддів та суду, без розуміння ролей та функцій їх в державі", — відповіли у ВС.

Нагадаємо, що у Володимира Зеленського відреагували на рішення Верховного суду України щодо відсторонення Тупицького. Володимир Зеленський був здивований, дізнавшись про рішення Верховного Суду України (ВСУ) щодо його указу про звільнення Олександра Тупицького з посади голови Конституційного Суду України.

За словами представника Володимира Зеленського, на Банковій переконані, що таке рішення було прийнято не на користь одіозного судді Конституційного суду, а для підтримки старих законів у судовій системі України, які президент і його команда намагаються змінити.

 У Володимира Зеленського нагадали, що у гаранта є 30 днів, щоб оскаржити це рішення. І він цим правом неодмінно скористається.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини