Головна Новини Політика внутрішня політика Як буде працювати тисяча на вакцинацію – Железняк
commentss НОВИНИ Всі новини

Як буде працювати тисяча на вакцинацію – Железняк

Кабмін планує, як втілити у життя ініціативу Зеленського та "Слуг народу"

17 листопада 2021, 11:35
Поділіться публікацією:

Ярослав Железняк, народний депутат від партії "Голос", повідомив у своєму Telegram-каналі про плани Кабміну щодо коштів, які будуть виплачувати вакцинованим українцям.

Як буде працювати тисяча на вакцинацію – Железняк

Тисяча гривень - подарунок від держави за вакцинацію - ілюстративне фото з мережі

Тисяча гривень буде виплачуватись з 19 грудня 2021 р. до кінця 2022 р. Щоб виділити для цього три мільярди гривень, підготовлений законопроєкт № 6297, який вже подано на розгляд Верховної ради. Планів щодо 2022 р. поки що немає.

Перший час кошти отримуватимуть лише ті, хто встановив застосунок "Дія". Для решти можливість скористатись ними з'явиться лише у другому кварталі 2022 р.

Готівкою гроші не видаватимуться. Громадяни отримуватимуть "віртуальну" банківську картку, на яку Кабмін перерахує тисячу гривень. Після цього протягом чотирьох місяців їх потрібно витратити. 

Оплачувати можна буде лише послуги певних підприємств. Список складе Кабінет міністрів відповідно до того, чим підприємства займаються відповідно до КВЕД: оплата квитків для проїзду залізницею, або авіаперельотів, або до кінотеатру (59.14), або до театру (90.01), або на концерт (90.02, 90.04), або до музею (91.02), або для перегляду спортивних заходів (93.11), або для спортивних клубів (93.12), або до фітнес-центру (93.13). Наведений список – робоча версія на даний час, говорить Железняк.

До переліку Кабміну потраплятимуть не усі підприємства, а лише ті, які відповідають певним критеріям. Зокрема, обов'язковими вимогами є наявність не менше п'яти співробітників та оплата Єдиного соціального внеску за 2-3 квартали 2021 р.

Ярослав Железняк резюмує:

"Якщо чесно, то звучить вкрай утопічно, складно, і як те, що навернеться на кожному з етапів реалізації.  Думаю, що ще не раз переглянуть підхід до снаряда".

Видання "Коментарі" нагадує, Олена Шуляк, голова партії "Слуга народу", пояснювала, яким способом тисячею гривень за вакцинацію зможуть скористатись пенсіонери, які не мають "Дії" та не ходять на концерти чи фітнес-центри. Докладніше про це можна прочитати за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини