Головна Новини Політика внутрішня політика Все не так критично: Данілов розповів, чому вторгнення РФ зараз не буде
commentss НОВИНИ Всі новини

Все не так критично: Данілов розповів, чому вторгнення РФ зараз не буде

Секретар Ради безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що поки що приводів для паніки немає, як і немає процесів, які свідчать про те, що Росія готується до нападу

16 грудня 2021, 18:15
Поділіться публікацією:

Секретар РНБО Олексій Данілов вважає, що кількості військ, які наразі зосередила Росія біля українського кордону явно недостатньо для того, щоб вторгнутися на території України, провести повномасштабну спецоперацію. За інформацією Данілова, сьогодні на кордоні з Україною зосереджено близько 92 тисячі російських кадрових військових. Як повідомляє портал "Коментарі", слова Олексія Данілова передає Reuters.

Все не так критично: Данілов розповів, чому вторгнення РФ зараз не буде

Олексій Данілов. Фото: Українська правда

Секретар РНБО підтвердив, що справді на українському кордоні було скупчення військ, яке змушувало стурбуватися, але все одно тієї кількості військ, яку стягнув до кордонів агресор недостатньо для масштабного вторгнення.

При цьому Олексій Данілов не відкидає, що у планах Кремля є загострення ескалації на сході України. Але в будь-якому разі, для того, щоб стягнути більше військ до українського кордону, Кремлю знадобиться не менше дня.

Данілов звернув увагу, що переговори між Путіним та Байденом, які відбулися 7 грудня, кардинально не змінили ситуацію. Практично всі війська, які були стягнуті до кордону, залишилися на своїх позиціях, команди повернутися в постійні місця дислокації з Москви не було. Путін не відмовився від своєї ідеї й надалі шантажувати Україну, а також Захід.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Володимир Зеленський вважає, що окрім Німеччини та Франції, які вже задіяні в переговорах щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, є ще одна країна Європи, яка має просто величезний вплив на Російську Федерацію і яка могла б зробити свій внесок у мирний процес.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини