Головна Новини Політика внутрішня політика Влада не хоче зменшувати зарплати топ-посадовців — Кравчук
commentss НОВИНИ Всі новини

Влада не хоче зменшувати зарплати топ-посадовців — Кравчук

Питання високих зарплат чиновників слід відрегулювати на рівні держави

10 лютого 2021, 14:20
Поділіться публікацією:

Особи, які займають високі посади в Україні, не повинні отримувати захмарні зарплати. Таку думку в інтерв’ю виданню "Вголос" висловив перший президент України Леонід Кравчук.

Влада не хоче зменшувати зарплати топ-посадовців — Кравчук

Кравчук обурений високими зарплатами чиновників. Фото із відкритих джерел

На думку політика, в оплаті праці має існувати пропорційність, аби пересічні громадяни, які щомісяця отримують 5 тисяч гривень, не закидали корупцію тим, чий постійний оклад більше. Для прикладу Кравчук навіть наводить конкретні цифри, порівнюючи, в тому числі і виплати, які отримує глава держави.

"Ну, але гляньте самі, які там блага: зарплата чинного Президента України – 35 тисяч грн, а суддя, до прикладу, отримує 150 тисяч грн. А очільники держкомпаній? Я вже не кажу про приватні компанії. От директор "Укрпошти" отримує 600-700 тис. грн зарплати. При цьому керівники самі собі призначають зарплати, премії, а влада не може навести тут лад", — стверджує Кравчук.

Екс-президент переконаний: держава має контролювати фінансові питання, тим більше рівень зарплати. Також Леонід Кравчук додає, що у Європі різниця між окладами звичайних громадян і топ-чиновників може відрізнятися всього у 4-5 разів, на відміну від України.

"А ви знаєте, яка пенсія у Президента? 18 тисяч грн, а у генерала, який пішов із внутрішніх військ, – 120 тисяч грн. Це нормально? Я не скаржуся, але… все має бути якось пропорційно, відповідно до норм українського реального життя", — говорить політик.

Додатково Кравчук пояснює, що питання контролю рівня заробітної плати має бути відрегульоване як президентом, так і Верховною Радою та Кабінетом міністрів. Утім, можливий і інший розвиток подій — можновладці просто вирішать цим не займатися. Своїми словами перший президент натякає на ймовірний вплив на владу з боку олігархату чи будь-яких інших структур.

На питання про передумови подібних високих заробітних плат високопосадовців Кравчук пропонує зануритися в історію. На його думку, подібна практика розпочалася наприкінці 90-х років.

"Люди, які були ближче до високих чинів, почали прибирати все до рук і приватизовувати, відтак за короткий час стали мільйонерами і зараз літають на власних літаках та живуть у дорогих містах світу у найдорожчих квартирах. Це десь з 1998 року почалося, з часів Кучми, бо на зорі незалежності такого багатства в Україні не було", — детально пояснює Кравчук.

Політик переконаний: нині люди, які приходять до влади, обов’язково збагачуються на своїй посаді. На думку Кравчука, отримувати гідну заробітну плату за свої труди — це правильно, а от набивати кишені, отримуючи мільйони ні за що — справжнє безчинство.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як Леонід Кравчук відреагував на блокування українських каналів, які належать Віктору Медведчуку. На думку екс-президента, Медведчук не бореться за власні медіа, а веде цілеспрямовану боротьбу проти української держави.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини