Головна Новини Політика внутрішня політика Виплата 1000 та дотації для сплати боргів перед "Нафтогазом": нардеп розповіла, що розглядатиме парламент
commentss НОВИНИ Всі новини

Виплата 1000 та дотації для сплати боргів перед "Нафтогазом": нардеп розповіла, що розглядатиме парламент

Нардеп розповіла, що розглядатиме сьогодні парламент

2 грудня 2021, 16:41
Поділіться публікацією:

Голова депутатської фракції "Слуга Народу" Олена Шуляк розповіла, хто отримає 1000 гривень за вакцинацію та які ще додаткові видатки з бюджету передбачені на 2022 рік, передає кореспондент порталу "Коментарі".

Виплата 1000 та дотації для сплати боргів перед "Нафтогазом": нардеп розповіла, що розглядатиме парламент

Oлена Шуляк, фото Facebook

За словами керівниці фракції, на програму з виплати 1000 грн українцям, що має назву "Є підтримка", в бюджеті передбачено 8 млрд гривень.

Для реалізації програми буде працювати 100 офлайнових центрів підтримки для допомоги громадянам, які вакцинувалися й хочуть отримати виплати. Тисяча не оподатковується й не впливає на розмір субсидії.

Також політик додала, що Кабміну дадуть три дні, щоб розробити всі необхідні підзаконні акти та ухвалити відповідну постанову. Розширений перелік місць та закладів, де можна витратити кошти, буде прописаний в постанові Кабміну.

Наразі в Кабміні над цим працюють, розглядається можливість купувати за цю тисячу книги й інші речі, що пов'язані з підтримкою українських індустрій. Міністерство економіки розробляє програму "Є підтримка" та враховуватиме можливість підтримати вакцинованих українців та ті індустрії, які максимально постраждали від карантинних обмежень.

"Зараз виплачуватимемо тим, в кого сертифікати занесені до "Дії". Мінцифри і Мінекономіки паралельно працюють над алгоритмом виплати коштів для громадян, які не зможуть скористатися "Дією". Усі, хто отримав дві дози вакцини, мають право отримати кошти", — наголосила Шуляк.

Також політик додала, що серед змін до проекту бюджету 2021 року, було винесено на розгляд виділення 2,2 млрд гривень. Ці гроші, якщо проект підтримають народні обранці, будуть виділені на витрати лікарень, лікування від COVID-19. Щоб до кінця року медичні заклади були забезпечені всім необхідним.

Крім того, 27 млрд грн буде надано місцевих бюджетам, щоб покрити різницю в тарифах та вони могли розрахуватися по заборгованості, яка виникла в них перед "Нафтогазом".  Ще 500 млн гривень місцеві громади отримають, щоб максимально легко пройти опалювальний сезон.

В бюджеті на 2022 рік заклали також 1,5 млрд грн для Міноборони, що будуть виділятися для виплат військовим боргів по зарплатах та грошовій допомозі на оздоровлення, преміям, компенсаціям на житло тощо.

Як повідомляв портал "Коментарі", Михайло Радуцький розповів, яка сума передбачена у бюджеті на потреби медиків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення


Новини