Головна Новини Політика внутрішня політика Він нікуди не дінеться: Венедіктова розповіла, чому не арештували Медведчука
commentss НОВИНИ Всі новини

Він нікуди не дінеться: Венедіктова розповіла, чому не арештували Медведчука

Очільниця наглядового відомства розповіла чи має слідство достатньо доказів

8 жовтня 2021, 21:50
Поділіться публікацією:

8 жовтня Віктору Медведчуку вручили нову підозру. Його підозрюють у державній зраді та допомозі у здійсненні терористичної діяльності. Генеральна прокурорка України  Ірина Венедіктова України час свого виступу в ефірі програми Савіка Шустера, розповіла чи досить доказів у справі та чому нардепа не арештували відразу.

Він нікуди не дінеться: Венедіктова розповіла, чому не арештували Медведчука

Ірина Венедіктова (фото з відкритих джерел)

"Сьогодні було повідомлено про підозру у державній зраді та допомогу у здійсненні терористичної діяльності. Так воно і є. Коли генеральний прокурор щось підписує. Це 8 підозра, підписана мною народним обранцям. 7 народним обранцям, один щасливчик отримав двічі. Завжди дуже обережно відношуся до всіх процесуальних документів, не порівнюючи. Мої суб'єкти це  завжди спецстатус. До всіх свої спеціальних суб'єктів я відношуся з усієї процесуальною повагою і з повагою до закону, розуміючи, що захищати спецсуб'єкти будуть найкращі юристи цієї держави й інших держав. З такою ж повагою я відношуся до громадян України, розуміючи, що коли ми кажемо, що люди рівні в своїх правах. Я розумію, що люди мають бути рівними і у своїх можливостях. Тому відповідаючи на запитання, чи достатньо доказів, абсолютно виважено кажу, що підозра законна і обґрунтована. Доказів для її сьогоднішнього оголошення достатньо",- заявила вона.

Також вона прокоментувала чому людину, яку звинувачують у державній зраді та здійсненні терористичної діяльності, не арештовують.

"Тому що абсолютні однакові правила для всіх і так прописаний Кримінально-Процесуальний кодекс, є 208 стаття, коли можна затримувати. В даному випадку в нас не було підстав для затримання особи. Воно не передбачає нагальне затримання. Треба змінювати 208 статтю Кримінально-Процесуального кодексу. Я про це не перший раз кажу, навіть законопроєкт подавали у Верховну Раду і сподіваюся, що депутати до нас дослухаються. Тому що зараз ми можемо затримувати людину-коропціонера. Але якщо ми знайшли гвалтівника, вбивцю через якісь роки і знаємо, де він знаходиться. Ми не можемо його знайти і от так затримати. Нам необхідно пройти в інший процесуальний порядок. От тому ми сьогодні не затримували, бо це непередбачено законом. Все, що не передбачено законом для прокурора — це злочин в прокурорській діяльності. Він же нікуди не дінеться. Він же під домашнім арештом. Я вам точно кажу. Сьогодні він вдома отримував від нас підозру, яку ми відправили поштою. Ми ще не пішли в заставу, але обов'язково підемо з великою заставою",- заявила Ірина Венедіктова.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що голова СБУ Баканов заявив, що Віктору Медведчуку оголошена нова підозра.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Брат

8 жовтня 2021, 21:55

Сучка продажная.Уже устал повторять,сто юкрейна портит людей-русский по происхождению в ней становиться еще хуже.Зато в России-украинцы улучшаються в моральном плане.Пора стереть с лица Земли вредные длч нее территории-пендоссию и укрию.


Новини