Головна Новини Політика внутрішня політика Голова СБУ Баканов заявив, що Віктору Медведчуку оголошена нова підозра: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Голова СБУ Баканов заявив, що Віктору Медведчуку оголошена нова підозра: подробиці

Голова СБУ та Генпрокурор оприлюднили низку аудіозаписів, які підтверджують існування «вугільної схеми»

8 жовтня 2021, 18:30
Поділіться публікацією:

Очільник СБУ Іван Баканов заявив, що Віктору Медведчуку оголосили про ще одну нову підозру у державній зраді й сприянні тероризму. Про це повідомляють на сторінці СБУ у Facebook.

Голова СБУ Баканов заявив, що Віктору Медведчуку оголошена нова підозра: подробиці

Віктор Медведчук (фото з відкритих джерел)

За версією слідства, мова йде про дії, спрямовані на підрив енергонезалежності України. Зокрема, у 2014 році Україна опинилася на межі енергетичної кризи й тому було вирішено закуповувати вугілля на світовому ринку, зокрема, в ПАР. Однак, як заявляють у спецслужб, "РФ мала плани зірвати реалізацію цих контрактів і не дозволити Україні посилити власну енергонезалежність".

"Тому за посередництва Медведчука відбулася змова з вищими посадовими особами України, які, використовуючи повноваження Нацбанку і правоохоронних органів, створили штучні перешкоди для постачання вугілля з ПАР", — йдеться у дописі.

Голова СБУ та генпрокурор оприлюднили низку аудіозаписів, які підтверджують існування "вугільної схеми" та зацікавленість у ній влади РФ. Експертиза підтвердила, що одним із фігурантів записів є Медведчук, котрий, зокрема, спілкується щодо реалізації незаконних схем із представниками російської влади.

 "Моє чітке переконання – ці люди мають понести заслужене і законне покарання за ту шкоду, яку вони завдали державі. Тому що їхні дії – це підрив енергетичної незалежності України", – заявив на брифінгу Іван Баканов.

За час функціонування цієї схеми, за даними правоохоронців, проросійських терористів загалом було профінансовано на суму понад 200 млн гривень.

"Слідство володіє серйозним масивом доказів, які підтверджують протиправну діяльність фігурантів. Ми знаємо про передачу готівки до "ЛНР і ДНР" і перерахування коштів підприємствам з окупованих територій",- заявив голова СБУ.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що за позовом Медведчука в ЄСПЛ буде виправдувальний вирок, і він стане великим репутаційним ударом для влади.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини