Головна Новини Політика внутрішня політика Віктор Ющенко розповів, хто є найвидатнішим українцем
commentss НОВИНИ Всі новини

Віктор Ющенко розповів, хто є найвидатнішим українцем

Третій український президент відзначив, що імена дуже багатьох історичних діячів досі забруднені чужою пропагандою

26 серпня 2021, 13:37
Поділіться публікацією:

Історія української держави набагато об'ємніша, ніж лише останні тридцять років незалежності. Багато політичних, громадських та культурних діячів прославляли рідну державу, проте нині несправедливо піддані забуттю. На думку третього президента України Віктора Ющенка, дуже багато дійсно "видатних" українців ще підлягають історичній реабілітації.

Віктор Ющенко розповів, хто є найвидатнішим українцем

Ющенко розповів, кого вважає найбільш видатним українцем. Фото: УП

Політик вважає, що визначати "видатні заслуги" того чи іншого представника української нації повинні не політики і не президенти, а народ. При цьому ніколи не варто забувати, настільки потужний механізм чужий пропаганди пройшовся по історії України у кожен із періодів існування нашої країни.

"Подивіться на таку тему, як політика декомунізації, скільки опору або насмішок вона викликає. Але [...] ми не побудуємо благополучну європейську країну, де в кожному райцентрі стоять увічнені радянські вожді", — впевнений Віктор Ющенко.

За словами колишнього глави держави, Україні слід з повагою ставитися до своєї національної пам'яті і приділити належну увагу багатьом незаслужено забутим історичним діячам.

Як каже Ющенко, на звання "найбільш гідного" нині претендує величезна кількість варіантів. Серед них — як князі Київської Русі, так і представники української інтелігенції "шістдесятників", багато яких постраждали від репресій СРСР.

"Сотні фігур потрібно реабілітувати, — переконаний Віктор Ющенко, — гетьманів, очільників УНР, ЗУНР, Директорії, Карпатської Русі, всіх, хто протягом сотень років жадав побудувати незалежну українську державу".

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що Україна співіснує з іншими державами в цивілізованому світі і не визначає для себе ворогів. Однак, на думку третього українського президента Віктора Ющенка, навіть з такою позицією слід робити висновки з власної історії. Чи називає він кого-то конкретного ворогом нашої держави, дізнавайтеся в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете прочитати про те, через що, на думку Ющенка, РФ вирішила напасти на Україну і окупувала Крим. Подробиці — в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Харя Кришны

26 серпня 2021, 12:42

А когда проводился опрос "Мнение чмошников о выдающихся людях"? И почему нет статистики по мнениям ушлепков?


Новини