Головна Новини Політика внутрішня політика Віктор Медведчук: дії української влади можуть призвести до катастрофи
commentss НОВИНИ Всі новини

Віктор Медведчук: дії української влади можуть призвести до катастрофи

Медведчук сподівається на підтримку парламентарів Росії, Франції, Німеччини

11 лютого 2022, 20:05
Поділіться публікацією:

Народний депутат України, голови політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктор Медведчук під час виступу на міжнародній конференції у межах парламентського виміру "нормандського формату" "Конфлікт в Україні: вихід із глухого кута", заявив, що дії української влади можуть призвести до катастрофи. Про це він написав на сайті 112 каналу.

Віктор Медведчук: дії української влади можуть призвести до катастрофи

Віктор Медведчук (фото з відкритих джерел)

Віктор Медведчук на зустрічі, що відбулася за участю представників парламентів України, Німеччини, Франції та Росії, наголосив, що їх політична сила завжди критикувала владу, що на словах проголошувала одне, а робила зовсім інше.

"Вже на полях цієї зустрічі та особливо наступного дня, після повернення, влада фактично відмовилася від тих домовленостей, що були досягнуті із главами Росії, Франції, Німеччини, від підписаного комюніке. Це справді реально сталося саме тоді, і після цього влада завела реалізацію мінських угод у безвихідь переговорного процесу. І цей переговорний процес, і його неефективність та безрезультативність є характерними для сьогодення",- переконаний політик.

 Віктор Медведчук заявив, що дії української влади викликають у їх політичної сили не просто занепокоєння, адже влада намагається всіляко уникнути виконання мінських угод. Також він відреагував на останню зустріч радників глав держав "нормандського формату" у Берліні.

"І я хочу сказати, що поведінка української влади викликає не просто занепокоєння, а викликає у нас, у нашої партії "Опозиційна платформа — За життя", різке несприйняття того, що влада намагається всіляко уникнути виконання мінських угод, уникнути тих рішень, які було ухвалено в "нормандському форматі", які фактично ознаменували безпосередній шлях, який може привести до мирного врегулювання. Остання зустріч радників глав держав "нормандського формату" ознаменувала лише одне: немає спільного шляху розв’язання, оскільки цей шлях деескалації не бачать радники глав держави. І в заявах сторін ми чітко бачимо, що Україна відмовилася обговорювати питання політичної частини мінських угод, а це, повірте мені, людині, яка знає цю проблему, яка не просто вивчала, а практично реалізовувала, намагалася реалізувати мирні ініціативи, це основа. Це фундамент мінських угод, затверджених "нормандським форматом" та резолюцією Ради безпеки ООН. Це закони про вибори, які необхідно було ухвалити, закон про особливий статус Донбасу, закон про амністію та зміни до Конституції. Так ось, на вчорашній зустрічі, яка закінчилася вночі в Берліні, це питання навіть не прийняли до порядку денного для обговорення",- каже народний депутат України.

 Віктор Медведчук зазначив, що дії влади можуть спричинити катастрофу в Україні. Політик також закликав своїх колег підтримати політику в Україні, спрямовану на реалізацію мінських угод, що є фактично фундаментом мирного врегулювання на Донбасі, повернення Донбасу до України.

"Це все може спричинити катастрофу в Україні та втрату української державності. Чому наша зустріч є важливою? Чому важливими є зусилля представників парламентів чотирьох країн, які заснували та продовжують працювати в питаннях мирного врегулювання в межах "нормандського формату"? Та тому, що якщо взяти мінські угоди, про неухильність дотримання яких та виконання яких підписали в Паризькому комюніке глави всіх держав, то 80% цих рішень мають ухвалюватися Верховною Радою, парламентом України. 80%! А якщо ми говоримо про підґрунтя цих угод, то це 100% компетенція парламенту України.Тому з ініціативи нашої партії в парламенті й було створено таке позафракційне об’єднання. Тому що ми розуміємо, що нам потрібна ваша допомога. Нам потрібна допомога парламентарів Росії, Франції, Німеччини, щоб ми змогли реалізувати політику, спрямовану на реалізацію мінських угод, щоб ми змогли ухвалити ті закони, які є фактично фундаментом мирного врегулювання на Донбасі, повернення Донбасу до України, а України – на Донбас",- заявив український політик.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що тарифна політика влади призвела до катастрофи.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини