Головна Новини Політика внутрішня політика Відставка Резнікова: що пишуть західні ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Відставка Резнікова: що пишуть західні ЗМІ

Журналісти назвали причини звільнення Резнікова

4 вересня 2023, 21:30
Поділіться публікацією:

Рішення про відставку  керівника оборонного міністерства  Олексія Резнікова є найбільшим струсом  в процесі  керівництва українськими військовими міністерствами  з початку повномасштабної війни.

Відставка Резнікова: що пишуть західні ЗМІ

Олексій Резніков (фото з відкритих джерел)

Про це інформує The New York Times.

"Рішення про заміну Резнікова ухвалили в момент, коли Україна перебуває в розпалі контрнаступу, повільно відвойовуючи території на півдні та сході. Минулого тижня українські офіційні особи заявили, що захопили південне село Роботине, припускаючи, що наступ прорвав перший рубіж мінних полів, танкових пасток, траншей і бункерів, які Москва розмістила між українськими військами та окупованим Росією Кримом", — зазначають журналісти цього медіа .

За їх версією, цей  "струс" виник з наступних причин. Як стверджував чиновник з Офісу президента, там приходить розуміння, що країні потрібен новий керівник в час затягнутої  війни,  критика зі сторони представників українського громадянського суспільства та ЗМІ з приводу  скандалу з контрактами, ще власне прохання Олексія Резнікова  подати у відставку.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, чому Зеленський змінює Резнікова на УмероваПрезидент України офіційно заявив про те, що готовий змінити міністра оборони Олексія Резнікова на нинішнього главу Фонду державного майна (ФДМ) Рустема Умерова. Відповідні чутки з'явилися ще наприкінці серпня. Тепер вони набувають реальних рис. Резніков уже подав у Верховну Раду заяву про свою відставку. 

Кандидат політичних наук, політолог Олексій Якубін думає, що однією з головних цілей звільнення Резнікова є те, що дуже багато питань накопичилося до МО. Скандали із закупівлями за завищеними цінами продуктів (ті ж яйця по 17 грн), одяг (курточний скандал) тривають, змінюючи один одного, близько півроку, нагадує експерт. До них додалися ще й скандали з корумпованими військкомами.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Харьковчанка

4 вересня 2023, 21:13

Криваве шапіто в дії. Сором на весь світ


Новини