Головна Новини Політика внутрішня політика Верховний суд прокоментував позови проти указу Зеленського про блокування телеканалів Медведчука
commentss НОВИНИ Всі новини

Верховний суд прокоментував позови проти указу Зеленського про блокування телеканалів Медведчука

9 лютого Касаційний суд в складі Верховного суду виніс рішення у справах № 9901/22/21 та № 9901/23/21 за позовами громадян, які оскаржують указ президента Володимира Зеленського

10 лютого 2021, 22:48
Поділіться публікацією:

Спроба оскаржити указ президента України Володимира Зеленського про застосування санкцій до телеканалів 112, NewsOne і ZIK у Верховному суді закінчилася невдачею.

Верховний суд прокоментував позови проти указу Зеленського про блокування телеканалів Медведчука

Верховний суд (фото з відкритих джерел)

Як повідомляє пресслужба суду в Facebook, 9 лютого Касаційний суд в складі Верховного суду виніс рішення за позовами громадян, які оскаржують указ президента.

Перше позовну заяву залишено без руху, а позивач в 10-денний термін повинен усунути недоліки. Рішення мотивоване тим, що позивач не навів обґрунтування про порушення оспорюваним указом прав, свобод та інтересів, за захистом яких він звернувся до суду. Крім того, позивач не конкретизував підстави для залучення РНБО, ТОВ "Новости 24 години", ТОВ "Телерадіокомпанія" 112 ТВ ", ТОВ" Нові комунікації "для участі в справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору на стороні відповідача.

Постановою по другій справі відмовлено у відкритті провадження за позовом громадянина про визнання протиправним і скасування указу. Суд зазначив, що фактично зміст позовної заяви свідчить про те, що його подано в інтересах юросіб, які є власниками телеканалів. З приводу третього позову з подібними вимогами Касаційний адмінсуд повинен прийняти рішення протягом п'яти днів.

Раніше указ Володимира Зеленського про санкції проти телеканалів знову оскаржили у Верховному суді. Позов був поданий харківським юристом — членом Чугуївської правозахисної групи Романом Лихачовим.

Нагадаємо,  міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повністю підтримав санкції РНБО проти телеканалів "112 Україна", NewsOne і ZIK. Крім того, як вважає політик, закриті в Україні телеканали заробляли на війні на Донбасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини