Головна Новини Політика внутрішня політика Венедіктова відкриє кримінальні справи проти нардепів
commentss НОВИНИ Всі новини

Венедіктова відкриє кримінальні справи проти нардепів

Очільниця прокуратури Ірина Венедіктова перевірить діяльність кількох скандальних народних депутатів

8 грудня 2020, 12:18
Поділіться публікацією:

Генерального прокурора України Ірину Венедіктову зобов’язали порушити кримінальні провадження проти народних депутатів Олександра Дубінського та Андрія Деркача. Про таке рішення Печерського районного суду повідомляє Центр Протидії Корупції (далі — ЦПК).

Венедіктова відкриє кримінальні справи проти нардепів

Олександр Дубінський і Андрій Деркач. Фото: УНІАН

Перевірка проводитиметься стосовно ймовірного вчинення нардепами державної зради. Звернення про можливі злочинні дії Дубінського та Деркача надійшло до Офісу Генерального прокурора ще у жовтні.

Спеціалісти ЦПК звинувачують нардепів у перешкоджанні розвитку стратегічних стосунків України та Сполучених Штатів Америки. Зокрема, це стосується безпідставних звинувачень новообраного президента США Джо Байдена (тоді — ще кандидата у президенти) у міжнародній корупції. В інформації, наданій нардепами, також фігурували кілька українських громадських організацій. Крім того, Дубінський і Деркач були безпосередніми ініціаторами створення спеціальної Тимчасової слідчої комісії у Верховній Раді для роботи у цьому напрямку.

На початку листопада стало відомо, що генпрокурор Ірина Венедіктова відмовилася відкрити кримінальні справи щодо нардепів. Таке рішення було пояснено тим, що ЦПК ніби "не надав фактичних даних щодо вчинення злочину". Утім, спеціалісти Центру стверджували, що ними були надані конкретні фактичні дані, котрих цілком достатньо, аби розпочати слідство. Саме тому відмову Венедіктової було оскаржено у суді.

Зараз Ірина Венедіктова зобов’язана розпочати перевірку наданої інформації щодо Дубінського та Деркача. Таке рішення прийняв Печерський районний суд.

"Все зосереджено в руках Генпрокурора, яка наразі, на жаль, керується не вимогами законодавства, а лише вибірковою політичною доцільністю. Але є рішення суду. Тепер Венедіктова зобов’язана порушити провадження, оскільки невиконання рішення суду є злочином", — зазначає юрист ЦПК Денис Свириденко.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що НАБУ публічно звинуватило генпрокурора Ірину Венедіктову у покриванні корупціонерів і тиску на слідство.

Крім того, порталу стало відомо, що днями після чергового засідання суду щодо вбивства російського опозиційного журналіста Павла Шеремета біля будинку Венедіктової було залишено відрубану голову свині у перуці. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини