Головна Новини Політика внутрішня політика Венедіктова призначила колишнього прокурора своїм радником
commentss НОВИНИ Всі новини

Венедіктова призначила колишнього прокурора своїм радником

Святослав Піскун буде допомагати Венедіктовій на громадських засадах

30 липня 2020, 19:58 comments1493
Поділіться публікацією:

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова призначила колишнього генпрокурора Святослава Піскуна своїм радником на громадських засадах. Про це повідомив колишній генпрокурор Юрій Луценко на своїй сторінці у фейсбуці, опублікувавши копію наказу Венедиктової від 27 липня.

Венедіктова призначила колишнього прокурора своїм радником

61-річного Піскуна призначили радником Венедіктової поза штатом на громадських засадах. Цю інформацію також підтвердили Українській правді в Офісі генерального прокурора.

Святослав Піскун займав посаду генпрокурора тричі — з липня 2002 року по жовтень 2003 року, з грудня 2004 року по жовтень 2005 року і з квітня по травень 2007 року.

У 2003 році Піскун був звільнений з посади генпрокурора за "порушення" і "надмірну політизацію ГПУ і створення власного політичного іміджу". У наступному році він відновився на посаді генпрокурора через суд.

Піскун стверджував, що після приходу до влади Віктора Януковича на нього чинився "жахливий тиск" з метою дати свідчення проти Юлії Тимошенко. Коли ж оточення Януковича отримав відмову, почалися проблеми у бізнесу родини Піскуна.

За даними ЗМІ, в 2013 році Піскун разом із сім'єю емігрував у Францію через нібито політичного тиску. Однак згодом він пояснив, що за кордоном знаходився для реабілітації.

Як раніше повідомляли "Коментарі", в середу, 29 липня, Ірина Венедиктова призначила своїм заступником Романа Говда.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини