Головна Новини Політика внутрішня політика Венедиктова назвала умови своєї відставки
commentss НОВИНИ Всі новини

Венедиктова назвала умови своєї відставки

Генеральний прокурор Ірина Венедиктова виключила, що подасть у відставку, якщо справа про можливої державної зради нардепа Віктора Медведчука провалиться в суді

15 травня 2021, 00:30
Поділіться публікацією:

Генеральний прокурор Ірина Венедиктова заявила, що не тримається за своє крісло і готова піти у відставку.

Венедиктова назвала умови своєї відставки

Ірина Венедиктова (фото з відкритих джерел)

Про це йшла мова в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

"Я прийшла в це крісло не триматися за нього, а зробити максимально і чесно ... Для цього повинні бути абсолютно зрозумілі підстави", — сказала генпрокурор.

Вона виключила, що подасть у відставку, якщо справа про можливу державної зради нардепа Віктора Медведчука провалиться в суді.

Як повідомляли раніше Ірина Венедиктова заявила, що сьогодні існують перспективи притягаючи до кримінальної відповідальності нардепа і кума Путіна Віктора Медведчука, проти якого були введені санкції РНБО. За її словами, слідство у справі Медведчука сьогодні знаходиться в роботі правоохоронців, а тому існує перспектива, що він буде притягнутий до відповідальності. Вона зазначила, що бачить перспективу для можливої посадки Медведчука, коли їй поставили запитання, чи понесе він яке-небудь покарання. Венедиктова зазначила, що правоохоронці активно працюють над справою Медведчука, а слідство триває системно і злагоджено.

Нагадаємо, Ірина Венедиктова розповіла, кому з народних депутатів вона виписала підозри. Ірина Венедиктова вже підписала п'ять підозр нардепів. Крім того, жінка запевнила, що інститут зняття недоторканності в Україні працює на належному рівні. Також Венедиктова сказала, кому саме ці підозри були виписані. Першим нардепом був Ілля Ківа від ОПЗЖ. Другим — Петро Порошенко. За ним — депутат Олександр Юрченко. Після цього був кнопкодав. П'ятою людиною став депутат, який не заплатив приблизно 70 мільйонів гривень податку за те, що продавав квартири не як ПП, а як фізична особа.








Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини