Головна Новини Політика внутрішня політика Вадим Рабінович про рішення суду щодо Медведчука: У нас немає судової системи-це судилище і політична розправа
commentss НОВИНИ Всі новини

Вадим Рабінович про рішення суду щодо Медведчука: У нас немає судової системи-це судилище і політична розправа

Політик розповів про нові подробиці справи Віктора Медведчука

3 вересня 2021, 19:05
Поділіться публікацією:








В Україні немає судової системи, а процес над головою політради партії "Опозиційна платформа — За життя" народним депутатом Віктором Медведчуком — це судилище і політична розправа. Про це після засідання суду заявив співголова партії "опозиційна платформа — за життя" Вадим Рабінович, передає "Перший Незалежний".

Вадим Рабінович про рішення суду щодо Медведчука: У нас немає судової системи-це судилище і політична розправа

Вадим Рабінович (фото з відкритих джерел)

"Немає ніякої судової системи. Тут (у справі Медведчука — ред.) — судилище, яке не має відношення до законів і не має відношення взагалі до юрисдикції. Це-політична розправа", — зазначив Рабінович.

"Я хочу звернути вашу увагу на один нюанс. Суддя не просто проштампував рішення про новий домашній арешт — він прибрав звідти один пункт, який був раніше. Раніше був перелік кого можна допускати (до Медведчука — ред.), сьогодні (і ми це проаналізуємо, ми не розуміємо поки, що вони надумали), але ще медичним працівникам тепер заборонено спілкуватися з Медведчуком. Просто лікар не має права тепер за рішенням цього суду навіть до нього прийти. Тобто це якесь безумство, яке починає множитися, тому що, якщо ви б сиділи зі мною там — ви б зрозуміли, про що я говорю", — додав Рабінович.

Нагадаємо,  2 вересня Печерський районний суд прийняв рішення про продовження запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту Медведчуку на 2 місяці, до 31 Жовтня.

2 лютого президент Володимир Зеленський підписав указ про застосування санкцій проти телеканалів "112 Україна", NewsOne і ZIK. Згідно з указом, який набув чинності з моменту підписання, до телеканалів застосовані санкції протягом п'яти років. Це передбачає блокування мовлення всіх трьох телеканалів. 

26 лютого журналісти незаконно закритих президентом Володимиром Зеленським телеканалів об'єдналися і створили новий телеканал – "Перший Незалежний". Засновниками нового медіа стала група журналістів, які раніше працювали на каналах "112 Україна", NewsOne і ZIK. Але буквально через годину після початку мовлення влада незаконно відключила телеканал від ефіру

20 лютого президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким ввів у дію рішення Ради нацбезпеки і оборони запровадити санкції проти 8 осіб — серед них голова політради партії "опозиційна платформа — за життя" Віктор Медведчук та його дружина Оксана Марченко. 

13 травня в Печерському суді Києва обрали запобіжний захід голові політради партії ОПЗЖ Віктору Медведчуку. 21 травня Київський апеляційний суд залишив у силі цілодобовий домашній арешт для нардепа. 9 липня суд продовжив домашній арешт Віктору Медведчуку до 7 вересня. Відразу ж після початку засідання адвокати лідера ОПЗЖ заявили про відвід судді Сергію Вовку. Справа в тому, що Вовк вирішив розглядати питання продовження строків досудового розслідування без сторони захисту. Але в підсумку суд відхилив клопотання про відвід судді і прокурора. 30 Липня Київський апеляційний суд відмовив адвокатам Медведчука в задоволенні апеляції щодо продовження термінів домашнього арешту політика до 7 вересня.

В ОПЗЖ відреагували на це правове свавілля і заявили, що такі дії влади-відверта і цинічна політична розправа над опозиційним політиком, який своєю принциповою позицією розкриває непрофесіоналізм, продажність і антинародний характер влади.

Коментуючи ситуацію, Віктор Медведчук підкреслив: його адвокати повністю готові до процесу оскарження запобіжного заходу і у них є докази, які спростовують звинувачення прокуратури і доводять незаконність застосування до нього домашнього арешту.

Так, стороною захисту була подана апеляція на рішення Печерського районного суду Києва про продовження запобіжного заходу політику. Однак 30 липня Київський апеляційний суд відхилив її, незважаючи на розгром усіх доводів обвинувачення.

Провідні європейські політики, міжнародні та українські експерти та світові ЗМІ розкритикували указ Зеленського про припинення роботи телеканалів "112 Україна", NewsOne і Zik.

За останні місяці світові ЗМІ, європейські політики та експерти опублікували понад 80 тис. матеріалів, присвячених цькуванню українською владою опозиції та незалежних телеканалів.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" повідомляло про те, що Медведчук надав план виходу України з нинішньої кризи.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://pnk.tv/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини