Головна Новини Політика внутрішня політика В Україні запровадили надзвичайний стан: що він передбачає
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні запровадили надзвичайний стан: що він передбачає

"За" проголосували 335 народних депутатів

23 лютого 2022, 22:42 comments1097
Поділіться публікацією:

Парламент України прийняв рішення про введення надзвичайного стану на території всієї країни з 24 лютого. Народні депутати  схвалили указ президента України Володимира Зеленського. Про це інформує  портал "Коментарі".

В Україні запровадили надзвичайний стан: що він передбачає

Рада ввела надзвичайний стан в Україні (фото з відкритих джерел)

Народні обранці  підтримали звернення Ради національної безпеки  про запровадження НС у всіх українських  регіонах, крім Донецької та Луганської областей. "За" проголосувало 335 народних депутатів. Баталії про його введення, тобто, збір голосів, точилися в Раді цілий день.

За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, надзвичайний стан в Україні буде введений строком на 30 днів з можливістю продовження ще максимум на 30 днів.

Секретар Ради національної безпеки назвав наступні  заходи обмежень, які можливі  при НС  на території країни. Це, насамперед, посилення охорони громадського порядку, обмеження руху автотранспорту. Також буде введений огляд автотранспорту та перевірка документів у його власників.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що експерти оцінили прийняті парламентом рішення та розповіли, чому вони не були ухвалені раніше. Військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов вважає, що режим НС трохи не відповідає дійсності. І варто було б все ж таки вводити військовий стан. Олег Жданов вітає збільшення коштів на оборону. Адже зараз, враховуючи зростання ризиків агресії і нашу підготовку до протистояння, підуть великі непередбачені витрати.Політолог Віктор Таран називає правильними, але запізнілими всі рішення, які затверджувалися українською владою в останні два дні. Те саме, за його словами, стосується виділення коштів на армію. Віктор Таран акцентує, що є проблеми із нестачею дизельного палива, снарядів 152 мм калібру тощо.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини