Головна Новини Політика внутрішня політика В Україні створять нову держустанову: за що буде відповідати
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні створять нову держустанову: за що буде відповідати

Кабмін погодив рішення щодо створення Офісу з розвитку підприємництва та експорту

18 травня 2021, 11:48 comments1626
Поділіться публікацією:

Український уряд поповниться новою (вірніше, старою, але поліпшеною) державною установою. Як стало відомо 18 травня, ще тиждень тому представники влади погодили всі документи, які визначають вектори роботи Офісу з розвитку підприємництва та експорту, повідомляють на Урядовому порталі.

В Україні створять нову держустанову: за що буде відповідати

В Україні почне роботу Офіс із розвитку підприємництва і експорту. Фото із відкритих джерел

Напрямок, за яке буде відповідати новоспечений держорган, зрозумілий уже з назви. Передбачається, що члени команди Офісу приділятимуть належну увагу просуванню та підтримці українських товарів і послуг в рамках існуючого законодавства. Також чиновникам доведеться уважно спостерігати за розвитком підприємництва в країні — як малого, так і середнього (МСП).

Варто відзначити, що при Офісі буде створена спеціальна Наглядова рада. До неї повинні увійти представники відразу декількох вже існуючих вітчизняних владних інституцій. Перш за все, зрозуміло, членами Наглядової ради стануть представники Міністерства розвитку економіки. Також до них приєднаються особи з Мінцифри та Секретаріату Кабміну.

На самому початку ми згадували, що цей Офіс — не зовсім новий держорган. І це справді так, адже основа установи береться з раніше функціонуючого Офісу з просування експорту України.

Нині, вочевидь, представники влади вирішили об'єднати в установі відразу кілька напрямків, аби забезпечити більш ефективну роботу. Подібне рішення було прийнято ще на початку березня 2021 року.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що в українському Кабміні назрівають серйозні зміни — на "вихід" готуються відразу кілька міністрів. Що саме спонукало представників влади прийняти (або "спровокувати") відставку глав окремих міністерств, можете дізнатися в нашому матеріалі.

Також на порталі ми розповідали, які фінансові установи може розглядати керівництво "Укрпошти" при запланованій покупці банку, про що стало відомо днями.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини