Головна Новини Політика внутрішня політика В Україні вирішили боротися з "Північним потоком-2": подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні вирішили боротися з "Північним потоком-2": подробиці

Метою роботи групи є створення комунікаційної платформи для напрацювання пропозицій щодо подолання наслідків запуску "Північного потоку-2"

20 серпня 2021, 15:50
Поділіться публікацією:

Питання запуску російського газопроводу "Північний потік-2" і ризики, пов'язані з ним, все більше хвилюють нашу країну. У зв'язку з цим для нейтралізації загроз нацбезпеці України, в країні створять робочу групу для напрацювання відповідних пропозицій. За попередніми даними, до її складу увійдуть члени Кабінету міністрів. Відповідні листи за підписом глави уряду Дениса Шмигаля і глави Офісу президента Андрія Єрмака є в розпорядженні видання РБК-Україна, пише УНІАН.

В Україні вирішили боротися з "Північним потоком-2": подробиці

В Україні створять групу з боротьби з "Північним потоком-2" - фото з відкритих джерел

Денис Шмигаль підтвердив склад групи в листі. Таким чином в групу включені: віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, очільник Мін'юсту Денис Малюська, очільник Міненерго Герман Галущенко, а також міністр Кабміну Олег Немчінов.

Метою роботи групи є створення комунікаційної платформи для напрацювання пропозицій щодо подолання наслідків запуску "Північного потоку-2".

Нагадаємо, що раніше експерти розповіли, яку загрозу несе запуск проекту ПП-2. Експерт з енергетичних ринків компанії Dragon Capital Денис Саква не виключає, що маючи технічну можливість відмовитися від транзиту через українську газотранспортну систему (ГТС), Газпром може припинити транзит через нашу країну відразу після запуску ПП-2. І зробити це, навіть незважаючи на те, що потужності по використанню нашої ГТС вже оплачені.

Керівник Центру аналізу та стратегій (ЦАС) Ігор Чаленко станом на сьогодні не бачить передумов, які б зірвали запуск "Північного потоку-2". Він нагадує, що комерційне використання газопроводу заплановано як мінімум на четвертий квартал цього року, про що свідчать підписані контракти з європейськими контрагентами. Так що часу до реального запуску дійсно — небагато.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини