Головна Новини Політика внутрішня політика В СБУ пояснили заборону трьох українських телеканалів
commentss НОВИНИ Всі новини

В СБУ пояснили заборону трьох українських телеканалів

Заборону телеканалів в СБУ пояснили захистом територіальної цілісності України

3 лютого 2021, 12:40
Поділіться публікацією:

Глава Служби безпеки України Іван Баканов зробив заяву щодо введених санкцій проти нардепа "ОПЗЖ" Тараса Козака і телеканалів 112, NewsOne і ZIK. Текст його заяву опублікував офіційний сайт Служби.

В СБУ пояснили заборону трьох українських телеканалів

Логотипи заборонених телеканалів / фото Інтерфакс-Україна

Так, керівник СБУ підкреслює, що рекомендація про введення санкцій належить ВРУ і СБУ. Баканов назвав рішення РНБО "послідовним кроком української влади в боротьбі з російською гібридною агресією". Крок до рекомендації РНБО припинити мовлення телеканалів Баканов оцінив як спрямований на "захист територіальної цілісності та суверенітету України".

Також Баканов зазначив, що подібні дії та рекомендації не мають нічого спільного з обмеженням свободи слова. На його думку, закриття телеканалів — це лише крок у боротьбі із зовнішньою агресією.

"Існує велика різниця між свободою слова і відвертої антиукраїнською риторикою. Свобода слова закінчується там, де з'являються ознаки посягання на територіальну цілісність і суверенітет України", — резюмував Іван Баканов.

Журналісти телеграм-каналу Klymenko Time відзначають, що риторика і формулювання дуже схожі на ті, які використовувалися за часів правління Порошенко при різних атаках на ЗМІ.

Нагадаємо, портал "Коментарі" раніше повідомляв, що президент Зеленський наклав на Тараса Козака санкції ввечері 2 лютого. Вони накладаються терміном на 5 років і блокують багато активів і можливість операцій на території України. Під санкції потрапили також юридичні особи, на яких зареєстровані вищезгадані телеканали. Попри те, що номінальним власником є Козак, даний пул телеканалів пов'язують з главою політради ОПЗЖ і кумом президента РФ Путіна Віктором Медведчуком. Рішення про накладення санкцій підтримали 17 членів з 19 Ради Національної безпеки. Серед тих, хто не підтримав рішення, був тільки Разумков, ще один член РНБО перебував у відрядженні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

леонид Суп

3 лютого 2021, 13:08

Кто может быть не согласен с запретом указкнных каналов ??? Медведчук , Рабиновичи ...,Шуфричи ипрочие кумов"я .Давно пора приструнить всех ,а их ешё целая орава, этих антиукраинских и "борцов"...Зеленский не трусь ! Нормальные украинцы с тобой....


Новини