Головна Новини Політика рада Разумков розповів, чому не підтримав санкції проти каналів Медведчука
commentss НОВИНИ Всі новини

Разумков розповів, чому не підтримав санкції проти каналів Медведчука

Спікер утримався і пояснив чому

3 лютого 2021, 09:23 comments1369
Поділіться публікацією:

Вчора Президент України Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО про накладення санкцій на нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака, якому належать канали "NewsOne", "112" і "Zik". З усіх членів РНБО утримався тільки спікер Парламенту Дмитро Разумков, який пояснив свій вчинок виданню "Бабель".

Разумков розповів, чому не підтримав санкції проти каналів Медведчука

Медведчук. Фото: 24 канал

За його словами, він утримався через те, що санкції хороші тоді, коли немає можливості когось покарати відповідно до українського законодавства.

Разумков сказав, що в цьому випадку "все на місці". Він також зазначив, що санкції проти телеканалів — це погано, незалежно від того, кому вони належать і яку політику ведуть.

Президент наклав на Тараса Козака санкції ввечері 2 лютого. Вони накладаються терміном на 5 років і блокують багато активів і можливість ряду операцій на території України.

Під санкції потрапили також юридичні особи, на яких зареєстровані вищезгадані телеканали. Попри те, що з номінальним власником є Козак, даний пул телеканалів пов'язують з главою політради ОПЗЖ і кумом президента Росії Путіна Віктором Медведчуком.

Рішення про накладення санкцій підтримали 17 членів з 19 Ради Національної безпеки та оборони. Серед тих, хто не підтримав рішення був тільки Разумков, ще один член РНБО перебував у відрядженні.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Україні також наклали санкції на приватні літаки Медведчука і Козака, на яких вони літають в Росію.

Також читайте про те, що в Україні можуть істотно розширити конституційні повноваження президента, рішення прийматимуть в листопаді 2021 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/babel/5089
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Борис

5 лютого 2021, 07:30

Юрий, Дурак!!! Разумков, если действительно проходило заседание СНБО, показал себя единственным порядочным человеком из этого кубла!

Юрий

3 лютого 2021, 15:52

Разумков - иуда

Тамара

3 лютого 2021, 09:38

Украинское законодательство - как дышло.


Новини