Головна Новини Політика внутрішня політика В Раді створили комісію для розслідування причин зниження бюджетних надходжень
commentss НОВИНИ Всі новини

В Раді створили комісію для розслідування причин зниження бюджетних надходжень

За створення тимчасової слідчої комісії з питань розслідування можливих фактів порушень законодавства посадовцями БЕБ та інших органів державної влади проголосували 324 народні обранці.

14 грудня 2022, 13:00
Поділіться публікацією:

Тимчасова слідча комісія (ТСК) займеться з’ясуванням порушень у сфері економічної безпеки, що могли призвести до зменшення надходжень до державного та муніципальних бюджетів. Про це повідомив у Telegram депутат Ярослав Железняк, який і очолить ТСК. 

В Раді створили комісію для розслідування причин зниження бюджетних надходжень

ВРУ. Фото: https://politosvita.ba.org.ua/


ТСК об’єднує народних депутатів з різних фракцій. Зокрема, й голів трьох важливих в цьому блоці парламентських комітетів: податкового, економічного та оборони.


Депутат зауважив, що до широких повноважень ТСК належить розслідування зловживань та бездіяльності у сфері економічної безпеки, що могли призвести до зменшення надходжень до державного та місцевих бюджетів. Зокрема, в полі зору ТСК будуть Бюро економічної безпеки, до якого найбільше претензій, Державна митна служб, Державна податкова служба, Державна служба фінансового моніторингу, а також Національна поліція, Служба безпеки та інші органи, які займаються економічною безпекою.


Крім того, новоутворена комісія досліджуватиме порушення прав та законних інтересів суб’єктів господарювання. Тому скарги на вищезгадані органи бізнес може надсилати на пошту ТСК [email protected]


Ярослав Железняк додав, що з особливою увагою поставляться до результатів діяльності БЕБ та Митниці. 



Як відомо, з початку цього року до бюджету надійшло на 73,8 млрд грн більше податків та зборів, ніж минулого року. Податкова перевиконала план надходжень до бюджету на понад 13%.


“Коментарі” писали, що у вівторок Верховна Рада ухвалила у цілому законопроєкт "Про медіа", схвалення якого Єврокомісія визначила одним із критеріїв для оцінки руху України в ЄС. За словами депутата Олексія Гончаренка, ініціатива неоднозначна. З одного боку повертається державне телебачення. Не суспільне, а саме державне у вигляді телеканалу "Рада", з іншого, позитивного, — повинні показувати засідання Ради.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини