Головна Новини Політика внутрішня політика В ОПЗЖ заявили, що влада планує взяти під повний контроль найбільші соцмережі
commentss НОВИНИ Всі новини

В ОПЗЖ заявили, що влада планує взяти під повний контроль найбільші соцмережі

Відкриття офісів Google та Meta Platforms в Україні дозволить владі модерувати їх контент

10 лютого 2022, 21:25
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський доручив уряду активізувати роботу, спрямовану на відкриття на території України представництв компаній Google та Meta Platforms. Як зазначили у партії "Опозиційна платформа – За життя", таким чином влада хоче забезпечити модерування сегментів Google, YouTube, Facebook та Instagram із території України. Про це йдеться в офіційній заяві ОПЗЖ.

В ОПЗЖ заявили, що влада планує взяти під повний контроль найбільші соцмережі

В партії зробили заяву з приводу моніторингу соцмереж (фото з відкритих джерел)

У політсилі наголосили, що це чергова спроба влади взяти під повний контроль медіасферу в країні, зокрема, вплив на громадську думку через соціальні мережі.

"Як і попередня влада в Україні, яка започаткувала цензуру в Інтернеті шляхом блокування на території України цілого ряду найбільших сайтів, поштових сервісів, новинних ресурсів та популярних соціальних мереж (включаючи "Яндекс", Mail.ru, "Однокласники", "ВКонтакті" та т. д.), влада не залишає спроб зачистити український сегмент Інтернету від інакомислення та критики на свою адресу", – йдеться у заяві ОПЗЖ.

У партії зазначили, що спроби іноземних корпорацій впливати на політичну ситуацію в Україні шляхом придушення свободи слова спостерігалися й раніше.

"24 квітня 2021 року, у світлі незаконної санкційної кампанії, яку розгорнули в Україні проти незалежних телевізійних каналів, відеохостинг YouTube обмежив доступ до акаунтів телеканалів "112 Україна", NewsOne та ZIK. Тоді ж міністр культури Олександр Ткаченко підтвердив, що це зроблено за зверненням міністерства та за рішенням РНБО. А в ніч на 4 лютого 2022 року YouTube заблокував також канали "Перший незалежний" та UkrLive", – нагадали у політсилі.

На думку "Опозиційної платформи – За життя", відкриття офісів Google та Meta Platforms в Україні дозволить владі модерувати їх контент та мати повний контроль над інформаційними потоками в Україні.

"Така політика лише підтверджує, що влада не має наміру відмовлятися від планів повного знищення демократії, свободи слова та прагне зосередити у своїх руках усі інструменти для розправи над інакодумними громадянами та політичними опонентами", – заявили в ОПЗЖ.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що тарифна політика влади призвела до катастрофи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини