Головна Новини Політика внутрішня політика В ОПЗЖ прокоментували нову абсурдну справу проти Медведчука
commentss НОВИНИ Всі новини

В ОПЗЖ прокоментували нову абсурдну справу проти Медведчука

ОПЗЖ вимагає зупинити маховик політичних репресій

8 жовтня 2021, 23:50
Поділіться публікацією:

У політичній партії вже встигли відреагувати на заяву правоохоронних органів про те, що Віктору Медведчуку збираються вручити нову підозру. У партії переконані, що нова справа — це політична розправа над суперниками. З такою заявою виступили в ОПЗЖ.

В ОПЗЖ прокоментували нову абсурдну справу проти Медведчука

Віктор Медведчук (фото з відкритих джерел)

У партії переконані, що чинна влада продовжує взятий курс проти Віктора Медведчука.

"Незаконна і невдала спроба вручити нову підозру голові Політради партії Опозиційна Платформа — За Життя, народному депутату України Віктору Медведчуку продемонструвала, що влада продовжує взятий нею курс, розправу над політичними противниками", — так прокоментували в ОПЗЖ спроби вручити Медведчуку чергову повістку.

"Вирішили" підкинути вугілля "в згасаючу справу проти голови політради ОПЗЖ Віктора Медведчука. Сьогодні генпрокурор Ірина Венедиктова і глава СБУ Іван Баканов виступили з" новими ", звинуваченнями на його адресу. Цього разу — в" підриві енергетичної безпеки країни ". І зажадали мільярдної застави або взяття під варту. Симптоматично, що ці фальшиві, безпідставні "підозри" і рекордні суми застав виникли в період енергетичної кризи в країні і низки гучних офшорних скандалів. Сама спроба вручення повістки, яка проводилася за процедурою, що порушує вимоги Кримінального процесуального кодексу, і порушувала права Віктора Медведчука, свідчить про повний нігілізм і неповагу до закону. Вже на початку процесуальних дій у новій кримінальній справі, ще до суду, працівники прокуратури домоглися повного фіаско ", — вважають в партії.

"По-перше, відкриття нової кримінальної справи обумовлено нездатністю обґрунтувати свої позиції у першій кримінальній справі стосовно Віктора Медведчука, який оскаржує обрання йому запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту в Європейському суді з прав людини, де його скарги вже прийняті до розгляду. По друге (і це найголовніше), такими діями влада прагне відволікти увагу від скандалів, які супроводжують її діяльність: офшорного скандалу, пов'язаного з публікацією "Досьє Пандори", відставки голови Верховної Ради, покликаної остаточно поставити хрест на незалежності законодавчої влади, і ряду інших настільки ж кричущих подій. Опозиційна Платформа — За Життя заявляє: те, що сьогодні влада вдається до таких маніпулятивних прийомів ", — йдеться в заяві.

"Черговими нападками влада хоче відволікти увагу людей від своїх провалів. Створити враження, що в енергетичній кризі і їх власної корумпованості винні уявні" вороги ". Але їм це не вдасться! ОПЗЖ підкреслює: всю повноту відповідальності за тарифний геноцид, порожні сховища газу і вугілля , ризики зриву опалювального сезону і краху всієї енергетичної системи країни несе виключно чинна влада. Такі дії викликали справедливе обурення не тільки в Україні, а й за кордоном "- підкреслюють опозиціонери.

ОПЗЖ вимагає зупинити маховик політичних репресій. Влада марно намагається відвернути увагу від скандалів, які її супроводжують.  

Нагадаємо, що "Коментарі" повідомляли про те, що голова СБУ Баканов заявив, що Віктору Медведчуку оголошено нова підозра .



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини