Головна Новини Політика внутрішня політика В ОПЗЖ прокоментували напад на Нестора Шуфрича в ефірі «Свободи слова Савіка Шустера»
commentss НОВИНИ Всі новини

В ОПЗЖ прокоментували напад на Нестора Шуфрича в ефірі «Свободи слова Савіка Шустера»

В ОПЗЖ вимагають притягнення Бутусова до кримінальної відповідальності за напад на Нестора Шуфрича

19 лютого 2022, 14:17
Поділіться публікацією:

18 лютого в ефірі передачі "Свобода слова Савіка Шустера" головний редактор сайту "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов напав на народного депутата від "Опозиційної платформи – За життя" Нестора Шуфрича. Це сталося, коли парламентарій сказав, що в Україні живуть люди, які розмовляють не лише українською, а й російською, угорською мовами, наголошується в офіційній заяві партії.

В ОПЗЖ прокоментували напад на Нестора Шуфрича в ефірі «Свободи слова Савіка Шустера»

Бійка сталася у прямому ефірі (фото з відкритих джерел)

У політсилі наголосили, що напад безпосередньо пов'язаний з позицією Нестора Шуфрича щодо національного питання.

"У картині цього нападу огидно все: і те, що Нестору Шуфричу забороняють говорити у передачі з назвою "Свобода слова", і те, що Бутусов, який нападає на Шуфрича за слова про те, що в Україні говорять, у тому числі і,  російською мовою, сам говорить російською, і напад зі спини, що нічим не відрізняється від дій влади на Донбасі. Не викликає сумнівів, що причиною нападу є саме позиція Нестора Шуфрича, пов'язана безпосередньо з національним питанням", – йдеться у заяві ОПЗЖ.

У політичній силі вважають, що цей напад є наслідком русофобської політики, яку проводить в Україні влада.

"Цей напад став можливим тому, що влада, яка перебуває під прямим управлінням Заходу, докладає всіх сил для того, щоб розпалити русофобію, посіяти ненависть між громадянами України, виправдати найцинічніше насильство та порушення закону щодо громадян", – вважають в "Опозиційній платформі — За життя".

У заяві партії зазначається, що програма Савіка Шустера вже давно перетворилася на плацдарм для таких провокацій.

"Показово і те, хто і в якому порядку підходив для того, щоб втрутитися та припинити бійку. Під крики "Геть звідси!", що звучали з боку Порошенка, який підійшов останнім, у якого не було політичної волі для того, щоб встановити мир під час президентства і не з'явилося її і сьогодні", – зазначили в ОПЗЖ.

На думку представників опозиційної партії, така поведінка політиків та журналістів в ефірі є яскравою демонстрацією того, хто насправді хоче діалогу та взаєморозуміння, а кому потрібне насильство та фізичне знищення опонентів.

"Цей напад показує, що представників "Опозиційної платформи – За життя" переслідують за правду, бо той факт, що жителі України розмовляють різними мовами, є абсолютною істиною і не може заперечуватися жодною розсудливою людиною. Влада перетворила Україну на територію ненависті, русофобії та насильства, територію злиднів – матеріальних та духовних. "Опозиційна платформа – За життя" боролася і боротиметься проти такої ситуації, оскільки вона є головною та найстрашнішою загрозою існуванню нашої держави", – зазначили у політсилі.

Насамкінець в "Опозиційній платформі – За життя" вимагають притягти громадянина Бутусова до кримінальної відповідальності за напад на народного депутата України.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Бутусов накинувся із кулаками на Шуфрича у прямому ефірі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини