Головна Новини Політика внутрішня політика В «ОПЗЖ» говорять про відсутність політичної волі у влади піти мирним шляхом врегулювання конфлікту на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

В «ОПЗЖ» говорять про відсутність політичної волі у влади піти мирним шляхом врегулювання конфлікту на Донбасі

В "ОПЗЖ" вважають, що мирне вирішення конфлікту на Сході України не є пріоритетом для влади

25 листопада 2021, 15:00
Поділіться публікацією:

Замість того, щоб закласти законодавчий фундамент для мирного вирішення конфлікту на Сході України, влада лише створює видимість такої роботи та всіляко відтягує вирішення цього найважливішого для країни питання. Як повідомляє видання "Коментарі", про це йдеться на сайті партії "Опозиційна платформа – За життя".

В «ОПЗЖ» говорять про відсутність політичної волі у влади піти мирним шляхом врегулювання конфлікту на Донбасі

Донецьк. Фото: Дзеркало тижня

"Внесення до Верховної Ради законопроекту про чергове продовження на рік дії статті 1 Закону України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" – пряме підтвердження небажання Києва виконувати взяті на себе зобов'язання. Це формальність і напівзаходи, які не вирішують проблему, а лише підтверджують відсутність при владі політичної волі для мирного врегулювання конфлікту на Донбасі", – зазначають у "ОПЗЖ".

На сайті "ОПЗЖ" також наголошується, що партія неодноразово заявляла про те, що тільки повне виконання Мінських угод, включаючи імплементацію в українське законодавство так званої "формули Штайнмайєра", узгодженої ще у 2016 році лідерами країн "нормандської четвірки", здатне повернути Донбас в Україну, а Україну на Донбас. Ці ж зобов'язання, нагадують у партії, офіційний Київ підтвердив на саміті лідерів "нормандського формату" у Парижі 9 грудня 2019 року, проте далі за обіцянки влада досі так і не просунулась.

"Нагадуємо, що ще 22 листопада 2019 року фракція "Опозиційна платформа – За життя" зареєструвала в парламенті законопроект "Про внесення змін до Закону України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" (№ 2491) – документ, який передбачає внесення змін до преамбули та статей 1, 2 та 10 Закону України "Про особливий порядок…", що імплементує "формулу Штайнмайєра", як це передбачено міжнародними домовленостями, та закріплює особливий статус для непідконтрольних територій на постійній основі. Однак цей законопроект так і не був ухвалений, що лише підтверджує небажання глави держави та провладної фракції у Верховній Раді забезпечити нарешті мир на Сході України", – повідомляється на сайті політсили.

В "ОПЗЖ" акцентують увагу на тому, що саме за сприяння їхньої команди було розроблено та представлено громадськості План-концепцію врегулювання кризи на Південному Сході України шляхом поетапного створення умов для реалізації Мінських угод. Однак усі напрацювання та пропозиції цієї політичної сили щодо вирішення конфлікту на Сході України ігноруються та блокуються чинною українською владою. Більше того, на сьогодні активність на лінії зіткнення зростає: США продовжують озброювати Україну, підтримувати войовничу риторику та підживлювати мілітарні настрої.

"Це може означати, що Вашингтон має інше бачення того, як має бути вирішено конфлікт на Донбасі. Але такий сценарій обернеться катастрофою для України і буде найгіршим із усіх можливих для нашого народу", – застерігають у партійній заяві.

"Поки Президент Зеленський з товаришами займаються окозамилюванням і брешуть про бажання принести мир в Україну, поки влада стурбована переслідуванням опозиції з метою відвернути увагу громадян від найболючіших проблем у країні і затьмарити штучно роздутими сенсаціями власні корупційні скандали, Україна продовжує занурюватися в глибокий соціально- криза, а на Донбасі гинуть люди", – костатують у "ОПЗЖ" та закликають владу припинити злочини проти власного народу, виявити політичну волю до мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

"Ми вимагаємо негайного виконання українською стороною взятих на себе зобов'язань у рамках Мінських угод та подальших міжнародних домовленостей. Ми наполягаємо на тому, що доля України та її громадян сьогодні залежить від української влади і більше від когось. Ключ від світу знаходиться у Києві, і не скористатися ним – прямий злочин проти української державності та власного народу", – резюмується у заяві "ОПЗЖ".

Читайте також на порталі "Коментарі" — в "ОПЗЖ" назвали новий кредитний транш МВФ подачею за відпрацювання чергового витка антиросійської істерії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://zagittya.com.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини