Головна Новини Політика внутрішня політика В ОП прокоментували можливість надання Донбасу автономії
commentss НОВИНИ Всі новини

В ОП прокоментували можливість надання Донбасу автономії

На Банковій вважають, що поки на сході України тривають бої, немає сенсу говорити про політику

9 грудня 2021, 16:55
Поділіться публікацією:

Як повідомляє видання "Коментарі", у розпорядженні інформаційного агентства "Associated Press" з'явилася інформація від джерел у Білому Домі про те, що адміністрація президента Байдена проситиме українську владу піти на те, щоб надати певний автономний статус частини окупованого Донбасу. В інтерв'ю порталу Liga.net цю інформацію прокоментував радник голови ОП Андрія Єрмака Михайло Подоляк.

В ОП прокоментували можливість надання Донбасу автономії

Офіс президента. Фото: Слово і діло

Радник зазначив, дивно навіть обговорювати саме питання надання автономії частини Донбасу, тому що на тій території, про яку йдеться, не припиняються обстріли, фактичне продовжуються бойові дії. Тому головне питання не в тому, що прописано у законодавстві, а в тому, що відбувається насправді.

Михайло Подоляк додав, у законі можна прописати, що на Донбасі – мирне життя, але насправді все ж таки навпаки. Росія продовжує розжарювати обстановку, вкладаючи сили та засоби у те, щоб на сході України було неспокійно. Тому питання не в тому, чи прописано автономію для ОРДЛО в українських законах чи ні, проблема набагато глибша.

За словами Подоляка, Москва сьогодні не виконала навіть найменших взятих на себе зобов'язань – бої на Донбасі продовжуються, обмін заручників заморожено, про нормальну повноцінну роботу КПВВ також говорити не доводиться.

Також радник Єрмака зазначив, що давати оцінку публікації Associated Press, коли там посилаються на анонімні джерела, не зовсім правильно.

Читайте також на порталі "Коментарі" – експерти розповіли, чому Джо Байден вирішив відкласти розмову з Зеленським.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини