Головна Новини Політика внутрішня політика В АРМА передали майже 24 млн грн, заарештованих на підприємстві «Роснефти»
commentss НОВИНИ Всі новини

В АРМА передали майже 24 млн грн, заарештованих на підприємстві «Роснефти»

Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, отримало кошти підконтрольного «Роснафті» підприємства

7 вересня 2022, 17:40
Поділіться публікацією:

В управління АРМА передано кошти на суму 23,7 млн. грн., заарештовані на банківських рахунках підприємства, створеного ПАТ "Нафтова компанія "Роснефть".

В АРМА передали майже 24 млн грн, заарештованих на підприємстві «Роснефти»

Арештовано кошти підприємства Роснафти

Про це повідомляє прес-служба Офісу Генпрокурора.

Згідно з їхніми даними, ця компанія, підконтрольна російському державному гіганту, причетна до фінансування широкомасштабної агресії Росії проти України.   Повідомляється, що за процесуального керівництва Офісу Генпрокурора триває досудове розслідування в рамках кримінального провадження за статтею 110-2 УК ч. 4. Йдеться про фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни або повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державної кордону України Розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління СБУ.

Згадана стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до десяти років із забороною обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Також за клопотанням прокурора Київської міської прокуратури в управління АРМА передано понад 50 залізничних вагонів-цистерн, які були ввезені на територію України з Білорусі напередодні війни. Згідно з повідомленням, вони мали забезпечувати потреби російської армії в перші дні агресії.

Ми також писали , що Офіс Генпрокурора наклав арешт на корпоративні права та 25 об'єктів нерухомості підприємств, задіяних у виробництві паперу та картону. Вартість заарештованого майна – понад 1 млрд. грн. Це найбільший галузевий бізнес на території України. Він належить колишньому депутату Держдуми РФ Володимиру Крупчаку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.gp.gov.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини