Головна Новини Політика внутрішня політика Ув'язнити жителів Криму та ОРДЛО і скасувати справи проти політиків: Порошенко запропонував нові Закони
commentss НОВИНИ Всі новини

Ув'язнити жителів Криму та ОРДЛО і скасувати справи проти політиків: Порошенко запропонував нові Закони

"Європейська солідарність" подала до Верховної Ради ініціативи про запровадження кримінальної відповідальності за колабораціонізм, то про скасування розслідування справ, пов'язаних із політичною діяльністю

10 лютого 2021, 18:09 comments1516
Поділіться публікацією:

Петро Порошенко разом із своїми колегами по партії Іриною Геращенко та Артуром Герасимовим влаштували термінову прес-конференцію, де висловили занепокоєння тим, що закриття телеканалів Зеленським є одноразовою акцією задля того, аби підвищити свій власний рейтинг, який, на їхню думку, забирає саме аудиторія цих трьох телеканалів.

Ув'язнити жителів Криму та ОРДЛО і скасувати справи проти політиків: Порошенко запропонував нові Закони

Порошенко запропонував закон про колабраціонізм. Фото: джерело

Аби не допустити зупинку боротьби із російською пропагандою, політики запропонували низку власних ініціатив, серед яких законопроекти "Про колабораціонізм" та "Про скасування політичних переслідувань".

Перший законопроект пропонує кримінальну відповідальність за співпрацю з агресором: від 3 років до довічного ув'язнення з конфіскацією майна. Він визначає форми колабораціонізму як такі, що означають: участь у збройному конфлікті на боці агресора, публічні заклики на співпрацю з агресором, проведення виборів та референдумів на окупованих територіях, ведення господарської діяльності (робота, бізнес тощо) спільно з окупаційною владою, організація масових заходів спільно з агресором, робота на посадах в органах держави-агресора, передача ресурсів військам агресора.

Також у законопроекті пропонують заборонити заперечення збройної агресії РФ, а також так звану "глорифікацію" осіб, причетних до неї. Карати за цим законом пропонують усіх: як простих людей, так і політичні партії, громадські та релігійні об'єднання.

У другому законопроекті — про політичні переслідування, нардепи пропонують органам МВС, Нацполіції, Офісу Генпрокурора та ДБР припинити та надалі не проводити будь-які рослідування, що пов'язані з політикою.

Нагадаємо, на розгляді ДБР наразі є близько 20 кримінальних справ, у яких фігурує прізвище керівника партії "Європейська солідарність".

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що подібний закон "про колабораціонізм" закликав прийняти Володимира Зеленського колишній керівник "Правого сектору" Дмитро Ярош.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Иван

17 березня 2021, 17:33

Бендеровская мерзота!

Админ

10 лютого 2021, 19:59

Укромразота

Nikol

10 лютого 2021, 19:05

Цели понятны.А за целями миллионы в помойку? И это экспрезидент стремящийся к власти?

тоня

10 лютого 2021, 18:40

самозахист...


Новини