Головна Новини Політика внутрішня політика Українці розповіли, яка форма правління була б найкращою для нашої держави
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці розповіли, яка форма правління була б найкращою для нашої держави

Деякі читачі висловили думку, що Україною має правити народ, який любить свою Батьківщину

1 лютого 2022, 10:21 comments1173
Поділіться публікацією:

Президентська республіка — різновид республіканської форми правління, що характеризується тим, що (зазвичай, всенародно) президент юридично і є главою держави й главою виконавчої влади, тобто у його руках зосереджуються повноваження ще й глави уряду. Також її називають дуалістичною республікою, підкреслюючи цим факт чіткого поділу двох влад: зосередження сильної виконавчої влади в руках президента, а законодавчої — в руках парламенту. До президентських республік відносять, наприклад, Сполучені Штати Америки.

Українці розповіли, яка форма правління була б найкращою для нашої держави

Українці розповіли, яка форма правління була б найкращою для нашої держави - UA.NEWS

До речі, ще восени секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов заявляв , що найкращою формою правління держави на сьогодні є президентська республіка із жорстким керівником.

Члени клубу "Коментарі" у Facebook розповіли, чи може Україна перейти на таку форму правління, а також, яка форма буде кращою для нашої держави.

Так, користувачі здебільшого, хто серйозно, а хто іронічно, зазначає, що Україна може стати президентською республікою, але ще краще, щоб законодавча влада не зосереджувалась у руках парламенту. А дехто пише, що краще, щоб у системі державного правління на чолі не було і президента.

"Ще й Раду розпустити", "А краще без депутатів", "Без прем'єра та Ради, все одно вони нічого не вирішують", "А може зовсім без президента?", "Краще перейти на безпрезидентську", — зазначають користувачі.

При цьому багато хто навпаки вважає, що Україна має наслідувати приклад багатьох європейських країн і перейти тільки на парламентську форму правління:

"Чисто парламентську, з у рази меншою кількістю депутатів як контролюючим органом над діяльністю прем'єра", "Боже борони, швидше перейти на парламентську форму правління, як більшість у Європі країн".
Як з'ясувалося, лише кілька людей у коментарях вважає, що держава могла б стати президентською республікою:
"Можна, так. Тільки навряд чи це допоможе", "Так, я теж вважаю, що для України президентська республіка була б оптимальним варіантом. Але саме – республіка", "Так, тільки парламент потрібно скоротити до 100 осіб", — пишуть користувачі .

Також деякі читачі висловили думку, що Україною має правити народ, який любить свою Батьківщину.

"Найкраще буде, коли керуватимуть справжні українці, які любитимуть країну", "А може перейти на народну форму управління, ні прем'єра, ні президента, ні депутатів утримувати не треба, заробляє кожен собі, і хто як може".

Раніше на порталі "Коментарі" — Яке питання українці поставили б Володимиру Путіну .



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Михаил

1 лютого 2022, 10:55

Форма правления без воров и барыг в правительстве и Раде. Вот какая форма правления нужна украинцам. И не важно, будет она президентской или парламентской. Главное что бы для народа, а не так как сейчас. Вор на воре, барыга на барыге.

Илья

1 лютого 2022, 10:38

Перестрелять всех корупционеров и будет работать любая форма правления государства.Но в Украине это невозможно.Слишком все прогнило.А жаль.


Новини