Головна Новини Політика внутрішня політика Україна затвердила нову стратегію морської безпеки: що варто знати про неї
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна затвердила нову стратегію морської безпеки: що варто знати про неї

Документ враховує безпекові зміни та новації, які Сили оборони забезпечили, зокрема, в Чорному морі

17 липня 2024, 21:14
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський 17 липня підписав указ про введення в дію рішення РНБО про нову стратегію морської безпеки України.

Україна затвердила нову стратегію морської безпеки: що варто знати про неї

Зеленський затвердив нову стратегію морської безпеки України. Фото з відкритих джерел

"Сьогодні підписав указ, який вводить в дію рішення РНБО щодо нової Стратегії морської безпеки України. Цей документ враховує безпекові зміни та новації, які ми забезпечили, зокрема, в Чорному морі, в розвитку наших сил. Це сучасна стратегія. Реалізуємо її разом з нашими партнерами. Найближчим часом я збираюсь обговорити з ними деталі цієї стратегії. З тими, хто так само, як і ми, бажає стабільної безпеки для своїх регіонів та всього світу", — заявив Володимир Зеленський у щоденному вечірньому зверненні.

Український президент подякував всім працівникам державних інституцій, воїнам, спеціальним службам та всім представникам громадянського суспільства України, хто був залучений до підготовки нової стратегії морської безпеки.

Володимир Зеленський також повідомив, що провів сьогодні нараду із зовнішньополітичною командою Офісу президента та Міністерством закордонних справ.

"Потрібні сильні рішення партнерів, які дозволять поставити цю війну на курс до її справедливого завершення. І я дякую кожному, хто демонструє відповідне лідерство – чесне лідерство", — наголосив очільник держави.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Україні потрібно 25 зенітних ракетних комплексів Patriot, щоб повністю закрити своє небо. Про це заявив президент Володимир Зеленський на прес-конференції. Ця заява підкреслює важливість надання Україні достатньої кількості систем протиповітряної оборони для забезпечення безпеки країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини