Головна Новини Політика внутрішня політика Україна скоро буде в борговій ямі, - Юлія Тимошенко про бюджет-2022
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна скоро буде в борговій ямі, - Юлія Тимошенко про бюджет-2022

Юлія Тимошенко розкритикувала проект бюджету-2022

20 вересня 2021, 20:15 comments1239
Поділіться публікацією:

Україна скоро буде в борговій ямі, - Юлія Тимошенко про бюджет-2022

Юлія Тимошенко розповіла про бюджет України та нові закони, фото з відкритих джерел

Під час ефіру на каналі "Україна 24" Юлія Тимошенко розповіла про бюджет України та нові закони, які будуть прийняті на цьому тижні. Політик назвала їх катастрофою.

"Навіщо країні ВВП, доходи бюджету, економічні програми? Для того, щоб людина стала жити краще. Наразі ще діє закон, відповідно до якого не можна платити менше прожиткового мінімуму. У бюджеті заклали 44% від мінімального прожиткового рівня. Тарифна сітка, що передбачала доплати працівникам, знищена. Тобто лікар буде отримувати зарплату як нянічка, директор школи як вчитель початкових класів. В Україні 70% людей живуть за межею бідності, а в цьому бюджеті видатки на людей ще більше зменшилися. В Україні ВВП на душу населення нижче, ніж в Молдові, Білорусі, Грузії", — наголосила Юлія Тимошенко.
За її словами, на субсидії в поточному бюджеті вже немає коштів, а опалювальний сезон ще не почався. В бюджет наступного року закладено коштів на субсидії на рівні цього року, яких вже не вистачає.

"Якщо дивитися на медицину, з огляду на медичну реформу Уляни Супрун, то на охорону здоров'я заклали на 112 млрд менше, ніж потрібно згідно з цією реформою. Тобто вся країна буде недолікована. Люди не зможуть отримати лікування без власних грошей. По освіті така ж сама історія", — зазначила Тимошенко.
Також вона додала, що раніше анонсували, що держбюджет отримає 4 млрд доларів, коли на митниці почнуть боротися з контрабандою. Однак наразі ніяких доходів від закриття контрабанди не додалося. У бюджеті прописано доходи від митниці на тому ж рівні, як було раніше. Юлія Тимошенко назвала "боротьбу з контрабандою" такою ж піар-акцією, як і закон про деолігархізацію. 

До всього цього з кожним роком зростає державний борг України. Уряд, по суті заганяє країну в боргову яму.

"Збільшуються борги. Наразі кожна третя гривня з бюджету — це видатки на погашення боргів. В наступному році в бюджеті прописаний держборг такий, що кожна гривня буде в борг. Україна скоро буде в такій борговій ямі, з якої нам буде важко виходити. З іншого боку, це дозволяє уряду брати нові кредити", — розповіла політик. 

Як повідомляв портал "Коментарі", хто в "Голосі" продовжує працювати на Банкову.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини