Головна Новини Політика внутрішня політика Хто в "Голосі" продовжує працювати на Банкову: Железняк розкрив карти
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто в "Голосі" продовжує працювати на Банкову: Железняк розкрив карти

За 20 млн гривень кілька депутатів від фракції "Голос" працюють на владу

20 вересня 2021, 17:26
Поділіться публікацією:

Кілька нардепок від фракції "Голос" беруть гроші на свої округи від влади. Таку заяву зробив нардеп Ярослав Железняк на свої сторінці у Facebook. 

Хто в "Голосі" продовжує працювати на Банкову: Железняк розкрив карти

Ярослав Железняк, фото Facebook

За його словами депутатки Галина Васильченко та Наталія Піпа отримали від влади 20 млн гривень на "інфраструктурні субвенції" за новим механізмом лояльності депутатів. Дві депутатки обрані по мажоритарним округам Львівської області.

"Багато джерел із провладної більшості, Кабміну та Бюджетного комітету підтвердили, що питання виділення такого щедрого подарунку цього разу вирішувалося саме в Офісі президента. Виділяють гроші лояльним до влади. Мої спроби зупинити цю "співпрацю" без розголосу закінчились безрезультатно. Ну і якось так сталося, що інші депутати (навіть деякі від влади) такі подарунки не отримали. Дивні збіги", — повідомляє Ярослав Железняк. 

Теж саме стосується і деяких нардепів від об'єднання "Справедливість". Ярослав Железняк каже, що представників цього об'єднання часто стали бачити в Офісі президента.  Наприклад, депутатку Устінову бачили в Офісі у четвер після обіду. Це відбулося за годину до наради по порядку денному парламенту на наступний тиждень. Про співпрацю нардепів з Офісом свідчить і факт голосування за перший етап Бюджетного кодексу. Окрім "Слуг народу" та лояльних груп, з ними проголосували 6 депутатів від об'єднання "Справедливість". 

Також у повідомленні Ярослава Железняка йдеться про те, що ці ж самі нардепи почали спроби блокувати його лист про відправлення на Венеційську комісію законопроєкту про олігархів 5599. 

"Думаю, цього досить для того, щоб кожен зробив свій висновок. Найближчими тижнями ми побачимо багато показових голосувань: починаючи з додаткового виділення ще більше грошей на округи в бюджеті 2021/22-го року і закінчуючи важливими законами для Офісу та кадровими ротаціями. І все таємне стане явним. Зокрема щодо реальних мотивів руйнації фракції та спроб захоплення посад у партії "Голос" останні 9 місяців", — пише Ярослав Железняк.

Нардеп нагадав, що коли створювалася партія "Голос", то основною засадою було не продавати свої політичні рішення. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Раді можуть статися сутички під час голосування законопроєкту про олігархів. Голова фракції "Голос" Ярослав Железняк не виключає "фізичного протистояння" під час розгляду законопроєкту про олігархів у сесійній залі Верховної Ради.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини