Головна Новини Політика внутрішня політика У серпні Україна збільшила золотовалютні резерви: стало відомо, на скільки
commentss НОВИНИ Всі новини

У серпні Україна збільшила золотовалютні резерви: стало відомо, на скільки

Головним фактором зростання резервів став приплив міжнародної допомоги

6 вересня 2022, 15:35
Поділіться публікацією:

Станом на початок осені міжнародні резерви становили 25 436 млн дол. У серпні вони збільшилися на 13,6%. Це сталося завдяки надходженню значного обсягу міжнародної допомоги, помірним борговим виплатам країни в іноземній валюті та меншим інтервенціям регулятора з продажу валюти.

У серпні Україна збільшила золотовалютні резерви: стало відомо, на скільки

Міжнародні резерви

Найбільше допомоги у серпні український уряд отримав від США (за допомогою механізму Світового Банку) – 3 030,9 млн дол., а також від ЄС – 1 015,6 млн дол., урядів Канади – 349,3 млн дол. та Італії – 205,6 млн дол. Також збільшити на 99,6 млн дол. валютні надходження на рахунки уряду в НБУ у серпні допомогло розміщення боргових паперів держави (ОВДП).

Водночас загальний обсяг платежів уряду з обслуговування та погашення держборгу у валюті становив 171,9 млн дол. При цьому 165,4 млн дол. було витрачено на обслуговування та погашення боргу перед міжнародними кредиторами, а також 6,5 млн дол. спрямовано на обслуговування ОВДП. Крім того, Україна дотрималася своїх зобов'язань перед Міжнародним валютним фондом, виплативши 221,1 млн дол.

У серпні НБУ продав на валютному ринку 1 641,4 млн дол., а поповнив резерви на 311,7 млн дол. Таким чином, негативне сальдо інтервенцій за підсумками місяця склало 1 329,7 млн дол. Це більше, ніж у липні, але менше, ніж у квітні, травні. 

Продаж валюти центральним банком зменшився завдяки коригуванню офіційного курсу гривні до долара 21 липня до курсу 36,57 грн за долар, зазначили в НБУ.

Ми раніше повідомляли, що обслуговування внутрішнього боргу коштує країні дорожче, ніж самі запозичення. Так, обсяг сплачених коштів щодо погашення внутрішніх боргових інструментів (ОВДП) на 55,1 млрд грн перевищує обсяг суми, залученої до державного бюджету.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини