Головна Новини Політика внутрішня політика У СБУ хочуть зам'яти справу полковника, який «вирішував» питання корупціонерів Кличко, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

У СБУ хочуть зам'яти справу полковника, який «вирішував» питання корупціонерів Кличко, - ЗМІ

ЗМІ розповіли, як в СБУ відносяться до корупціонерів столиці

13 липня 2021, 15:15 comments1429
Поділіться публікацією:

Служба безпеки України (СБУ) може закрити справу полковника Олександра Бенюха, який нібито займався питаннями корупціонерів столичної мерії. Про це повідомляють "Вести".

У СБУ хочуть зам'яти справу полковника, який «вирішував» питання корупціонерів Кличко, - ЗМІ

Будівля СБУ у Києві

Як відзначають журналісти видання, у вітчизняних ЗМІ неодноразово з'являлася інформація нібито про "співпрацю" оточення міського голови Києва Віталія Кличка з силовиками. Журналісти публікували фото передбачуваних доказів зустрічей керівників комунальних підприємств і ТОП-чиновників КМДА зі співробітниками правоохоронних органів, зокрема, СБУ.

"Особу одного з них вдалося встановити завдяки журналістським розслідуванням, а не роботі правоохоронців. "Покровителем" виявився начальник відділу контррозвідувального захисту економіки СБУ полковник Олександр Бенюх. Саме з ним зустрічалися головні транспортники столиці — директор "Київметрополітену" Віктор Брагінський (ФОТО 1) і глава "Київпастрансу" Дмитро Левченко (ФОТО 2), щоб вирішити питання із розподілом коштів", — зазначає ЗМІ.

У СБУ хочуть зам'яти справу полковника, який «вирішував» питання корупціонерів Кличко, - ЗМІ - фото 2

ФОТО 1

У СБУ хочуть зам'яти справу полковника, який «вирішував» питання корупціонерів Кличко, - ЗМІ - фото 3

ФОТО 2

У публікації йдеться, що після того, як СБУшника Бенюха "застукали" зі столичними корупціонерами, його керівництво не могло не звернути увагу на інформаційну хвилю навколо правоохоронця.

"Його не звільнили зі скандалом і кримінальною справою, а по-тихому відправили в запас — на дострокову пенсію, де просто сховали його від відповідальності. Проблема в тому, що завтра на місце Бенюха поставлять когось іншого, хто, усвідомлюючи повну безкарність, буде і далі збирати з керівництва столичних КП данину за "дах", — пишуть журналісти.

За їх словами, запит громадськості полягає в необхідності звільнити чиновника з подальшим проведенням слідчих дій і доведенням справи до суду, а не відправити його на "лаву запасних".

"А також — завести справи по корумпованому оточенню Кличко, яке підгортають правоохоронців і заносило їм пухкі конверти за закриття очей на факти розкрадання бюджету Києва. Тільки в цьому випадку корупційний хаос в столиці вдасться приструнити. Тільки — невідворотністю і жорсткістю покарання як для тих, що "дають", так і для тих, що "беруть". і варто нагадати, що замазали з корупціонерами не тільки співробітники Служби Безпеки", — наголошується в публікації.

"Вести" звертають увагу на те, що жителі столиці чекають реакції генпрокурора Ірини Венедиктової, глави МВС Арсена Авакова, а також глави СБУ Івана Баканова на діяльність їхніх підлеглих. На думку авторів публікації, директору НАБУ Артему Ситнику і керівнику ДБР Олексію Сухачову також пора включитися.

"Окремо потрібно звернутися до суддів, відповідальних за прийняття рішень і пред'явлення підозр у всіх корупційних справах Кличко і його подільників. Вас просять сприяти правоохоронцям, а не київській мафії! І перестати нарешті брати квартири від корупціонерів в обмін на прийняття рішень на їхню користь", — підкреслює ЗМІ.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський вимагає від Верховної Ради прийняти антикорупційну стратегію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини