Головна Новини Політика внутрішня політика У Порошенка розповіли, чому Венедиктова свідомо відмовилася підписувати підозру п’ятому президенту
commentss НОВИНИ Всі новини

У Порошенка розповіли, чому Венедиктова свідомо відмовилася підписувати підозру п’ятому президенту

Адвокат Ілля Новіков вважає, що чергова підозра Петру Порошенку - це не початок обіяцяних посадок, а лише політичне шоу

23 грудня 2021, 07:25
Поділіться публікацією:

Нова справа проти Петра Порошенка – це всього на всього шоу, яке відбувається під впливом Офісу президента. І відсутність підпису Генерального прокурора Ірини Венедіиктової під підозрою у державній зраді, яку виписали Порошенку – яскраве тому підтвердження. Як інформує портал "Коментарі", таку думку в ефірі телеканалу "Україна 24" висловив адвокат Петра Порошенка Ілля Новіков.

У Порошенка розповіли, чому Венедиктова свідомо відмовилася підписувати підозру п’ятому президенту

Ілля Новіков. Фото: з відкритих джерел

Адвокат зазначив, Генпрокурор України Ірина Венедиктова не є кар'єрним прокурором. Вона прийшла на цю високу посаду з політики, будучи народним депутатом від "Слуги народу". Для політика, який знаходиться на посаді Генпрокурора – це нібито вершина кар'єри – повідомити про підозру у державній зраді колишньому президенту, якщо це обґрунтовано і, якщо є впевненість, що це буде доведено в суді. 

"Безперечно Ірина Венедиктова могла б стати героєм. Проте вона вже вдруге уникла того, щоб особисто підписати цю підозру Порошенку", — зазначив Ілля Новіков.

Він нагадав, що вперше Венедиктова мала можливість підписати підозру ще в лютому. Тоді в ЗМІ "злили" інформацію про те, що готується підозра Порошенку. Далі була справа про захоплення державної влади, про жалюгідне призначення Семочко. Тоді Венедиктова не підписала підозру і зараз вона теж уникла цієї можливості, несподівано в понеділок, пішовши у відпустку.

Також Новіков звернув увагу на той факт, що, коли оголошувалася підозра Віктору Медведчуку – тоді на прес-брифінг для спілкування зі ЗМІ вийшли і голова СБУ Іван Баканов і Генпрокурор Ірина Венедиктова. Цього разу не вийшов а ні Баканов, а ні Венедиктова. Більше того, не вийшли навіть їх заступники. На брифінг вийшли посадовці СБУ середнього рівня. 

"Тому можу заявити, що це не початок посадок, це переслідування опозиції. В цьому впевнений Петро Порошенко і це його офіційне ставлення до того, що відбувається сьогодні", – зазначив Ілля Новіков.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерти розповіли, за що п'ятий президент може опинитися на лаві підсудних.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини