Головна Новини Політика внутрішня політика У «Нафтогазі» повідомили про можливий зрив підготовки до нового зимового сезону через рішення Кабміну
commentss НОВИНИ Всі новини

У «Нафтогазі» повідомили про можливий зрив підготовки до нового зимового сезону через рішення Кабміну

У НАК побоюються, що через звільнення Андрія Коболєва під загрозою можуть опинитися гроші на рахунках компанії

28 квітня 2021, 22:26
Поділіться публікацією:








На рахунках компанії "Нафтогаз" є 57 млрд грн, і це єдина з усіх держкомпаній, у якій такий запас міцності. Про це розповіла директор зі зв'язків з державними, регуляторними органами та зацікавленими сторонами Групи "Нафтогаз" Альона Осмоловська.

У «Нафтогазі» повідомили про можливий зрив підготовки до нового зимового сезону через рішення Кабміну

Наслідки звільнення Андрія Коболєва для "Нафтогазу"

"Сьогоднішня серія рішень Кабінету Міністрів є юридичною маніпуляцією. Наглядову раду (НАК "Нафтогаз України", — ред.) звільнили на дві доби, щоб мати можливість звільнити главу правління. На нашу думку, це пов'язано з тим, що "Нафтогаз" сьогодні єдина держкомпанія, яка має міцний запас ліквідності — на наших рахунках сьогодні еквівалент 57 млрд грн", — розповіла Альона Осмоловська.

За її словами, гроші, які є на рахунках компанії, дозволяють забезпечувати доступні ціни на газ в річному вимірі та повноцінно підготуватися до наступного зимового сезону. Крім того, Осмоловська звертає увагу на те, що якщо кошти використовувати не за призначенням, то буде під загрозою підготовка до зими.

У контексті наслідків рішень Кабміну Альона Осмоловська підкреслює, що вже є реакція зарубіжних партнерів.

"Вони бачать чіткий сигнал, що Україна готова маніпулювати правилами корпоративного управління заради політичної доцільності. Це неприємний сигнал держкомпаніям і їх керівникам, що якщо працювати в інтересах народу країни, за це можуть покарати", — зазначила Альона Осмоловська.


Раніше повідомлялося, що 28 квітня Кабмін на закритому засіданні прийняв рішення про звільнення голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва. На думку компанії, спосіб прийняття рішень щодо органів управління НАКу демонструє повернення до практики ручного управління державними компаніями.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини