Головна Новини Політика внутрішня політика У «ЄС» розповіли, в чому полягає головна відмінність «офшорів» Порошенка і Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

У «ЄС» розповіли, в чому полягає головна відмінність «офшорів» Порошенка і Зеленського

Ірина Геращенко вважає, що Зеленський не виконав свою головну обіцянку, яку давав виборцям у 2019-му році

9 жовтня 2021, 15:05
Поділіться публікацією:

Співголова фракції "Європейська Солідарність" Ірина Геращенко порівняла ситуацію з офшорами п'ятого і шостого президентів України. Нардеп вважає, що фактами про офшори Зеленський зрадмв своїх виборців. У Порошенка ж не було іншого виходу, ніж у 2014-му році передати бізнес до "сліпого трасту" та зареєструвати офшорну компанію. Як передає видання "Коментарі", про це політик заявила в ефірі ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера".

У «ЄС» розповіли, в чому полягає головна відмінність «офшорів» Порошенка і Зеленського

Петро Порошенко та Володимир Зеленський. Фото з відкритих джерел

Ірина Геращенко зазначила, що головні меседжі, які Зеленський озвучував всюди, де тільки можна, перед виборами президента у 2019-му році, стосувалися того, що він — простий чесний хлопець і ніколи не обдурить своїх виборців. Другий, не менш знаковий меседж стосувався того, що у нього немає офшорів. І першому, і другому українці повірили й зробили свій вибір.

Більш того, підкреслила нардеп, Зеленський боровся зі своїми опонентами, якраз граючи на темі офшорів. Політик підкреслила, що розслідування Pandora Papers ще раз пролило світло на зв'язок Володимира Зеленського та Ігоря Коломойського, адже в документах фігурує сума у 41 млн доларів, внесена компанією Коломойського до статутного капіталу компанії, пов'язаної з шостим президентом.

Відповідаючи на питання про офшори п'ятого президента Петра Порошенка, Ірина Геращенко зазначила, що йому дійсно довелося піти на такий крок, щоб у 2014-му році зареєструвати офшорну компанію, але лише для того, щоб передати бізнес до "сліпого трасту". При цьому, як зазначила нардеп, бізнес Порошенка, яким керував траст, у наступні роки сплатив до бюджету України майже 7 млрд гривень.

Читайте також на порталі "Коментарі" — українці чекають реакції Зеленського на офшорний скандал.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини