Головна Новини Політика внутрішня політика У ДФС відреагували на заяву нардепа Железняка про перераховані до бюджету податки: що про це відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

У ДФС відреагували на заяву нардепа Железняка про перераховані до бюджету податки: що про це відомо

У ДФС заявили, що інформація нардепа є неповною

3 серпня 2021, 15:45
Поділіться публікацією:

У ДФС заявили, що народний депутат України Ярослав Железняк, який зажадав від керівника Державної фіскальної служби України Вадима Мельника надати звіт про перераховані недобросовісними платниками податків до державного бюджету суми відшкодування фінансового збитку після закриття проти них кримінальних проваджень, користується інформацією сумнівного походження. Відповідна заява з'явилася на офіційній сторінці відомства у Facebook.

У ДФС відреагували на заяву нардепа Железняка про перераховані до бюджету податки: що про це відомо

ДФС (фото з відкритих джерел)

Фіскальна служба заявила, що нардеп користується сумнівною інформацією.

"Шановний народний депутате, висвітлюючи нібито викриту схему протиправної діяльності ДФС, користується інформацією сумнівного походження, а можливо і навпаки, черпає інформацію із джерел, які навмисно надають йому неправдиві відомості, наражаючи на зниження довіри виборців до такого депутата, через поширення неправдивих відомостей", — йдеться в офіційній заяві.

У відомстві наголосили, що потрібно "перевіряти "інсайдерську" інформацію, перш ніж оголошувати "зраду" в державному органі". Окрім цього, ДФС повідомила подробиці справ, про які згадував народний депутат.

"Інформуємо, що з кримінальним провадженням №42020100000000260 від 01.07.2020 народний депутат помилився. Жодного стосунку до ДФС воно не має, розслідування слідчими податкової міліції не здійснюється, а з відкритих джерел, наприклад, Єдиного реєстру судових рішень, з легкістю можна визначити орган досудового розслідування, на адресу якого і слід спрямовувати наявні запити, в межах наданих законом повноважень. Інформація пана Ярослава є неповною і щодо іншого, вказаного номеру кримінального провадження.
Дійсно, кримінальне провадження №32021100110000016 від 10.02.2021 розслідується слідчими податкової міліції щодо групи підприємств, відомої мережі автозаправних станцій. Проте досудове слідство у провадженні не завершено. Тривають слідчі і процесуальні дії. Вживаються заходи до відшкодування, завданих злочинами збитків у розмірі понад 50 мільйонів гривень.
Наразі одним з підприємств групи перераховано на особистий рахунок ПДВ у Держказначействі 15 млн грн для погашення збитків. Проте до завершення всіх процедур зарахування суми завданих збитків до бюджету, слідством не прийматимуться до уваги такі платежі підприємства. Повторно зазначимо, що у кримінальному провадженні активно здійснюється розслідування, завершення планується здійснити шляхом спрямування до суду", — наголосили у відомстві.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало про те, що Железняк вимагає від Мельника звіту про перераховані до бюджету податки: що відбувається. Народний депутат України Ярослав Железняк зажадав від керівника Державної фіскальної служби України Вадима Мельника надати звіт про перераховані недобросовісними платниками податків до державного бюджету суми відшкодування фінансового збитку після закриття проти них кримінальних проваджень. Чи справді в ДФСУ можливі схеми, про які говорить Железняк? Чому вони виникають? Чи все в порядку з самою системою оподаткування?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини